Τα «αγκάθια» της έρευνας για τους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

"Η υπόθεση έχει πολλές δυσκολίες και θα χρειαστεί χρόνος", λένε στο STAR αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό των αγνώστων που σκότωσαν τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Ωστόσο "η υπόθεση έχει πολλές δυσκολίες και θα χρειαστεί χρόνος", λένε στο STAR αξιωματικοί που ασχολούνται με την αποτρόπαια δολοφονία.

Έχουν περάσει τρία 24ωρα από την ημέρα που οι δυο άγνωστοι εμφανίστηκαν σαν πελάτες στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και με ένα όπλο μικρού διαμετρήματος τον πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής. Από εκείνη τη στιγμή η υπόθεση είναι η πρώτη προτεραιότητα για τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής. Παρά την αισιοδοξία όμως κάποιων, η έρευνα έχει αντικειμενικές δυσκολίες.

Γραφείο χωρίς κάμερες

Όταν ακόμα και τα περίπτερα έχουν κάμερες, το δικηγορικό γραφείο του θύματος δεν διαθέτει. Άρα στα 20 λεπτά παραμονής των δραστών δεν φαίνονται τα πρόσωπά τους.

Δεν έχουν κάλυκα από το όπλο

Δεν βρέθηκε κάλυκας από το όπλο με αποτέλεσμα η βαλλιστική εξέταση να μην μπορεί να δώσει πολλές πληροφορίες.

Αποτυπώματα και DNA μόνο αν είναι σεσημασμένοι

Αποτυπώματα και DNA εντοπίστηκαν. Είναι όμως των δραστών; Επίσης, μόνο αν είναι σεσημασμένοι θα δείξουν έναν δρόμο στους αστυνομικούς.

Κακή εικόνα από τις γύρω κάμερες

Δυο μόνο εξωτερικές κάμερες έχουν καταγράψει τους δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, η ποιότητα είναι κακή και δεν δείχνουν τα πρόσωπά τους.

Εκκρεμούν τα αποτελέσματα τηλεφωνικών άρσεων

Το τηλέφωνο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος μίλησε με τους δράστες για να κλείσουν το ραντεβού αλλά και οι τηλεφωνικές κλήσεις πριν και μετά την επίθεση, εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι μπορούν να βοηθήσουν τις έρευνες τους.

Πίεση για εξιχνίαση της υπόθεσης

Τέλος, η πίεση που ασκείται σε όσους χειρίζονται την υπόθεση είναι μεγάλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανώτερος αξιωματικός έλεγε στο STAR ότι «με ρωτούν για πράγματα λες και εγώ έχω σκοτώσει τον άτυχο Ζαφειρόπουλο».

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία ο γνωστός δικηγόρος φαίνεται ότι δέχτηκε τον πυροβολισμό από τον άγνωστο που ήταν πιο ψηλός και εκείνη την ώρα ήταν οι δυο τους μέσα στο γραφείο. Ο συνεργός του είχε βγει για λίγο έξω. Οι υποθέσεις στις οποίες αναφέρθηκαν οι δράστες είναι υπαρκτές και αφορούν πρόσωπα με ποινικό παρελθόν αλλά και αυτές εξετάζονται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top