Η φωτογραφία δυσφήμιση που "ναυάγησε" τον γαμήλιο τουρισμό στη Λίνδο

Περίπου 300 από τους 700 πολιτικούς γάμους τουριστών ακυρώθηκαν- Νέα ενημέρωση 21-04-2018 22:35

Ναυαγεί ο γαμήλιος τουρισμός στη  Λίνδο της Ρόδου λίγο πριν την έναρξη της θερινής σεζόν, με τις προγραμματισμένες τελετές να ακυρώνονται η μία μετά την άλλη.

Για την αρκίβεια, περίπου 300 από τους 700 πολιτικούς γάμους τουριστών ακυρώθηκαν, μετά την απαγόρευση της τέλεσης γάμων στο προαύλιο της Ιεράς Μονής του Αγίου Παύλου.

Απόφαση που προέκυψε από τις… άσεμνες φωτογραφίες ενός ζευγαριού από την Βρετανία που ερωτοτροπούσε με… φόντο την Λίνδο. Αυτές λοιπόν οι φωτογραφίες, έκαναν το γύρο του κόσμου κι είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθεί μείωση έως και 40% στις φετινές γαμήλιες κρατήσεις!

Για όποιον δεν θυμάται, ένα ζευγάρι Βρετανών, αφού παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στο μοναστήρι του Αγίου Παύλου στη Λίνδο, τράβηξε μία κάπως, λίγο, προφανώς άσεμνη φωτογραφία στο πίσω μέρος του μοναστηριού. Αυτή:

Για όποιον δεν κατάλαβε (λέμε τώρα), στη φωτογραφία φαίνεται η νύφη να προβαίνει σε σεξουαλική στοματική πράξη στον γαμπρό.

Τη φωτογραφία δημοσίευσε πρώτη η βρετανική Mirror, προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βρετανία. Στην Ελλάδα φτάσαμε σε σημείο να μην ξαναγίνει γάμος στο συγκεκριμένο μοναστήρι, να ακυρωθούν προγραμματισμένοι γάμοι και να πληγεί ο ελληνικός τουρισμός. Από την Αγγλία τώρα, νύφες που τους ακύρωσαν τον γάμο, παίρνουν τηλέφωνο την «άσεμνη» νύφη που τους προκάλεσε αυτό το κακό.

Το star.gr μίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου, κ. Γιώργο Ελευθερίου. «Κάνουμε γάμους σε τοπία-πόλους έλξης εδώ και 25 χρόνια. Είμαστε πρωτοπόροι σε αυτό», αναφέρει ο κ. Ελευθερίου. «Αυτό, όμως, είναι επαίσχυντο και καταδικαστέο».

Όπως εξηγεί ο Πρόεδρος, ο γάμος του Matthew και της Carly Lunn πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου στον εξωτερικό χώρο του μοναστηριού. Ήταν γάμος οργανωμένος από μεγάλη ταξιδιωτική εταιρεία. Ο λόγος του Προέδρου, που πάντρεψε το ζευγάρι, διήρκησε 10 λεπτά. Μετά από περίπου 45 λεπτά, η διοργανώτρια του γάμου φώναξε τον κόσμο να μαζευτεί, ώστε να πετάξει ροδοπέταλα στο ζευγάρι, μέχρι οι νιόπαντροι να τραβήξουν μερικές φωτογραφίες στο πίσω μέρος του μοναστηριού. Εκεί τραβήχτηκε και η «επίμαχη» φωτογραφία.

O Matthew και η Carly

«Εμείς καταδικάζουμε τη συγκεκριμένη φωτογραφία. Είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι, δε γίνεται να τα ισοπεδώσουμε όλα. Είμαστε ενάντια στην ιεροσυλία», τονίζει ο κ. Ελευθερίου και συνεχίζει: «Και οι ίδιοι οι ξένοι που έρχονται εδώ έχουν αντιδράσει. Πολλοί το χαρακτηρίζουν ‘disgusting’ (αηδιαστικό) και λένε ‘αν ήταν στο δικό σας μέρος, θα το κάνατε;’ Ήταν προγραμματισμένο από πριν, ήξεραν ότι θα το κάνουν».

Πέρα από το ηθικό/θρησκευτικό κομμάτι, υπάρχει κι αυτό του τουρισμού, που, εξαιτίας μιας φωτογραφίας, υφίσταται πλήγμα. Όπως αποκαλύπτει ο Πρόεδρος, ο Μητροπολίτης απαγόρευσε με ανακοίνωσή του τους γάμους στη συγκεκριμένη τοποθεσία. Έτσι, «περίπου 300-400 προγραμματισμένοι γάμοι, κλεισμένοι με γαμήλια πακέτα ταξιδιωτικών πρακτορείων και ήδη πληρωμένοι, ακυρώθηκαν. Μιλάμε, δηλαδή, για 40-50 χιλιάδες κόσμο. Κάποιοι από αυτούς θα ακυρωθούν εντελώς και κάποιοι απλά θα αλλάξουν τοποθεσία».

O Matthew και η Carly

Και μέσα σ’ όλα, άλλες νύφες των οποίων ο γάμος ακυρώθηκε, παίρνουν τηλέφωνο ή στέλνουν μηνύματα στην τολμηρή Carly και τη βρίζουν, επειδή τους κατέστρεψε τον γάμο!

Τα… εναλλακτικά next day location photoshootings

Το "next day" καθιερώθηκε σαν γαμήλια μόδα τα τελευταία χρόνια και θέλει τα ζευγάρια να φορούν νυφικά και γαμπριάτικα και να φωτογραφίζονται εκτός εκκλησίας και δεξίωσης σε τόπο της επιλογής τους: δάση, νησιά, θάλασσες, κέντρο πόλης, jet ski κτλ.

Το νέο trend στις φωτογραφίσεις αυτές είναι το… ανάρμοστο στοιχείο, φωτογραφίες, δηλαδή, του ζευγαριού πιο προκλητικές, στις οποίες φαίνονται οι περιπτύξεις τους.

H φωτογραφία που ξεκίνησε αυτό το trend 

Η πρώτη καταγεγραμμένη τέτοιου είδους φωτογραφία τραβήχτηκε στην Ολλανδία, από τον φωτογράφο Michel Klooster. Το star.gr επικοινώνησε μαζί του, για να μάθει τη δική του οπτική πάνω στο ζήτημα: «Δε θεωρώ ότι η συγκεκριμένη πόζα είναι ανάρμοστη», αναφέρει ο φωτογράφος. «Είναι απλά ένα αστείο, για διασκέδαση, για να περάσει καλά το ζευγάρι στην καλύτερη μέρα της ζωής του. Στην Ολλανδία, εξάλλου, είμαστε πολύ πιο ανοιχτόμυαλοι όσον αφορά στο σεξ, από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου».

O Ολλανδός φωτογράφος Michel Klooster, που κρύβεται πίσω από το νέο trend στις γαμήλιες φωτογραφίσεις

Το star.gr έχει επικοινωνήσει και με τον γαμπρό της επίμαχης φωτογραφίας, Matthew Lunn, χωρίς, προς το παρόν, να έχει λάβει απάντηση.

*Το εν λόγω θέμα αναρτήθηκε στο star.gr στις 12/10/17 και  ανανεώθηκε με τη νέα είδηση της ακύρωσης 300 γάμων στη Λίνδο

Μαρία Ανδρικάκη

m.andrikaki@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top