Νέος συναγερμός στην αστυνομία: Έλληνες μαχητές πολεμούν τους Τζιχαντιστές στη Ράκα της Συρίας (φώτο)

Τι φοβούνται οι Aρχές

ALERT: Έλληνες μαχητές κατά του ISIS στη Συρία

Συναγερμός έχει σημάνει στην ελληνική αστυνομία, μετά τις φωτογραφίες που ανέβηκαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, και απεικονίζουν Έλληνες μαχητές να πολεμούν τους Τζιχαντιστές στη Ράκα της Συρίας.

Τι αναφέρεται στο κείμενο που συνόδευε τις φωτογραφίες:

 

«Οι μάχες για την απελευθέρωση της Ράκκα βρίσκονται ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα. Την ίδια στιγμή, όμως, οι εξελίξεις στις γύρω περιοχές συνεχίζονται, με πιο πρόσφατη το δημοψήφισμα για ανεξάρτητο κράτος εκ μέρους του καθεστώτος Μπαρζάνι, με πολλαπλές γεωπολιτικές και στρατηγικές σημάνσεις για το μέλλον της επανάστασης στην Ροζάβα όσο και γενικότερα.

Το φεουδαλικό-αστικό καθεστώς Μπαρζανί και οι πολιτικές του κινήσεις με κανένα τρόπο δεν θα πρέπει να κατανοούνται ανεξάρτητα από τις επιδιώξεις του για ηγεμόνευση μέσα στο κουρδικό κίνημα κοινοτικού συνομοσπονδισμού, παράλληλα με την γεωπολιτική στρατηγική του ΝΑΤΟ.

Η έμπρακτη αλληλεγγύη στην ισχυροποίηση της αυτονομίας της Ροζάβα και της υπεράσπισης των κατακτήσεών της, αποτελεί και θα αποτελεί και στο προσεχές μέλλον ένα διαρκές διακύβευμα και αγωνιστικό καθήκον, τόσο τοπικά όσο και παγκόσμια.

Οι σύντροφοι του Επαναστατικού Συνδέσμου Διεθνιστικής Αλληλεγγύης αποστέλουν το πλήρες φωτογραφικό υλικό, το οποίο στάλθηκε με προηγούμενη την ανακοίνωσή μας και δεν έγινε εφικτό να δημοσιοποιηθεί ολόκληρο».

Να σημειώσουμε, ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που δημοσιεύονται ανάλογες φωτογραφίες. Πριν από λίγους μήνες, η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες αναρχικών από διάφορες χώρες του κόσμου, που είχαν μεταβεί στη Ροζάβα για να πάρουν τα όπλα κατά του ISIS.

Ανάμεσα τους και πολλοί Έλληνες αναρχικοί. Αυτή μάλιστα, ήταν και η πρώτη φορά που παρατηρούνταν τόσο έντονη ελληνική δραστηριότητα στη Ροζάβα.

Στις εν λόγω φωτογραφίες, οι Έλληνες μαχητές πόζαραν με όπλα και πανό (γραμμένα στα ελληνικά) έχοντας φόντο έναν τοίχο που έγραφε «από τη Ροζάβα μέχρι την Αθήνα, τα απελευθερωμένα εδάφη του αγώνα θα ματώσετε για να τα πάρετε. Αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας, πιστεύουν ότι οι  πολεμιστές θα εκπαιδευτούν στον ανταρτοπόλεμο και στη συνέχεια θα μπορέσουν να εφαρμόσουν αυτά που έμαθαν στις πατρίδες τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top