Αποκλειστικό Star: Σε έξαρση το μελάνωμα στους νέους

«Αθώες» ελιές που όμως κρύβουν σοβαρούς κινδύνους

Σε έξαρση βρίσκεται το μελάνωμα στους νέους. Η Κατερίνα Παπακωστοπούλου διείσδυσε στο κέντρο αναφοράς μελανώματος στο Γενικό Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς  όπου οι ειδικοί  ανιχνεύουν ύποπτες ελιές που μοιάζουν αθώες, αλλά… δεν είναι!

Ο κος Δημοσθένης  Τσούτσος, διευθυντής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου εξηγεί στην κάμερα του Star: «Το μελάνωμα είναι η πιο επικίνδυνη βλάβη του δέρματος από όσες έχουν παρατηρηθεί  έως τώρα. Κάνει μεταστάσεις και παρατηρείται σε όλες τις ηλικίες, τώρα τελευταία ακόμη και στους νέους».

Όπως επισημαίνει η κα Γεωργία Αθανασά, υπεύθυνη  Γραφείου Πρόληψης και Αγωγής Υγείας του νοσοκομείου: «Ο στόχος μας είναι οι άνθρωποι που έρθουν στο νοσοκομείο για οποιονδήποτε λόγο, να περάσουν από το γραφείο και να λάβουν μια υπηρεσία αγωγής υγείας».

Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί:

● 50.000 Ευρωπαίοι διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με μελάνωμα - Ανάμεσά τους  500 Έλληνες

● 5.899 ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν στο κέντρο αναφοράς μελανώματος

● 2.942 εξετάστηκαν

● 243 ύποπτοι σπίλοι βρέθηκαν  και αφαιρέθηκαν

Στο τμήμα χαρτογράφησης σπίλων του Νοσοκομείου Γεννηματάς, προλαμβάνεται ο τερματικός καρκίνος  με ολόσωμη χαρτογράφηση δέρματος.  Όσοι έχουν διαγνωσθεί με μελάνωμα, πρέπει να επανελέγχονται τακτικά.

Όλη αυτή η σημαντική δουλειά που γίνεται εδώ και 9 χρόνια στο τμήμα αναφοράς μελανώματος και στο γραφείο αγωγής και πρόληψης στο  Γενικό Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς , του χάρισε το ασημένιο βραβείο Healthcare Business Awards 2017.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top