Ανησυχητικές οι συνέπειες από την έξαρση της ιλαράς – Νοσηλεύτηκαν στη ΜΕΘ δύο παιδάκια μετά από επιπλοκές

Τι αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ /Νέα ενημέρωση: 16:37

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κατέληξαν δύο παιδάκια μετά από επιπλοκές που παρουσίασαν λόγω της ιλαράς.

Το Star επικοινώνησε με το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο επιβεβαίωσε την εξέλιξη αυτή.

Όπως ανέφερε το ένα παιδάκι παρουσίασε εγκεφαλίτιδα εξαιτίας της ιλαράς και το άλλο είχε νοσήσει παλιότερα και παρουσίασε μια πολύ σπάνια επιπλοκή που οφείλεται σε βλάβη των εγκεφαλικών κυττάρων που εκδηλώνεται λίγα χρόνια μετά από την προσβολή του ατόμου από τη νόσο.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, το ένα παιδάκι βγήκε απο τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ το άλλο που είναι μόλις 9 μηνών, παραμένει ακόμα μέσα.

Περίπου το 30% των περιπτώσεων ιλαράς έχουν μια ή περισσότερες επιπλοκές που είναι συχνότερες σε παιδιά κάτω των πέντε ετών και σε ενήλικες άνω των 20 ετών.

Μάλιστα σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ τριάντα νέα κρούσματα ιλαράς προστέθηκαν την τελευταία εβδομάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 196.

Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας, κυρίως παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως της ηλικιακής ομάδας 25 – 44 που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά. Μεταξύ τους είναι επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι, ή ατελώς εμβολιασμένοι. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top