Καστοριά: Έβγαλε το σκύλο βόλτα και έπεσε πάνω σε... δύο αρκούδες!

Ευτυχώς η συνάντηση είχε αίσιο τέλος

Ένας κάτοικος της Καστοριάς που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του 3 χιλιόμετρα περίπου έξω από την πόλη, τα χρειάστηκε για τα καλά όταν αντίκρισε μπροστά του δύο αρκούδες. Παρ΄ όλα αυτά, όλα πήγαν καλά, αφού μάλιστα κατάφερε να τραβήξει και σε video το χρονικό της απίστευτης αυτής συνάντησης.

Την τελευταία στιγμή, και ενώ άκουγε τα βήματα των θηρίων να πλησιάζουν στο σημείο όπου στεκόταν μαρμαρωμένος, τα ζώα άλλαξαν πορεία και απομακρύνθηκαν.

Ο Πάνος Στεφάνου, υπεύθυνος επικοινωνίας της οργάνωσης  Αρκτούρος που προστατεύει τις αρκούδες, εξηγεί στο Star: «Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει κάποιος να κάνει αν συναντήσει αρκούδα είναι σίγουρα να διατηρήσει την ψυχραιμία του και μη κάνει κάποια κίνηση που να νομίζει η αρκούδα ότι είναι απειλητική εναντίον της, δηλαδή είτε να πετάξει κάποιες πέτρες, κάποια κλαδιά και σε καμία περίπτωση να μην κινηθεί προς την κατεύθυνσή της».

Οι αρκούδες είναι βέβαια άγρια ζώα, αλλά συνήθως δεν είναι επιθετικές προς τον άνθρωπο, καθώς ο τελευταίος δεν αποτελεί μέρος της τροφικής της αλυσίδας. Στον κανόνα αυτόν υπάρχει μία εξαίρεση.

«Αυτό που όντως μπορεί να συμβεί μερικές φορές είναι η μαμά αρκούδα να έχει κάποιο μικρό αρκουδάκι μαζί της και στην περίπτωση αυτή να προσπαθήσει να το προστατέψει καθώς συμβαίνει οι άνθρωποι να κάνουν κάποια κίνηση, να θέλουν να το πλησιάσουν, να το δουν από κοντά και αυτό να νομίσει η αρκούδα ότι είναι απειλητικό για το αρκουδάκι», τονίζει ο κος Στεφάνου.

Οι αρκούδες κυκλοφορούν στην ελληνική ύπαιθρο από τον Μάρτιο ως τον Ιανουάριο και τους υπόλοιπους μήνες πέφτουν σε χειμερία νάρκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top