Αυτοψία Σπίρτζη στη Σαμοθράκη μετά τη βιβλική καταστροφή - Μεγάλες οι ζημιές στο νησί

Απανωτές συσκέψεις για μέτρα ανακούφισης των κατοίκων

Στη Σαμοθράκη ο Χρήστος Σπίρτζης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Σαμοθράκη, όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το star.gr.

Το νησί βιώνει μια πρωτοφανή καταστροφή μετά το μπουρίνι που σάρωσε τα πάντα το βράδυ της Δευτέρας, προκαλώντας βιβλικές καταστροφές.

Δρόμοι κόπηκαν, περιουσίες χάθηκαν, ζώα πέθαναν, ενώ τόσο το Κέντρο Υγείας του νησιού όσο και το Δημαρχείο, τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩN: ΕVROSNEWS.GR

Όπως δήλωσε νωρίτερα στο star.gr και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, πρωταρχικό μέλημα είναι να αποκατασταθούν οι ζημιές στο Κέντρο Υγείας του νησιού, ενώ στη συνέχεια θα καταγραφούν οι καταστροφές στις ιδιοκτησίες των κατοίκων του νησιού, προκειμένου να δοθούν και οι σχετικές αποζημιώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρωτοφανής η καταστροφή στη Σαμοθράκη: Το νησί «κόπηκε» στα δυο – Αποζημιώσεις για τους πληγέντες

Αυτοψία στο νησί, πραγματοποίησε και ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης που έφτασε εσπευσμένα για να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής και να εκτιμήσει την κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σαμοθράκη – Βιβλική καταστροφή στο νησί από τη νεροποντή

Στη συνέχεια ακολούθησαν απανωτές συσκέψεις, προκειμένου να ληφθούν μέτρα άμεσης των προβλημάτων που δημιούργησε η θεομηνία, αλλά και ανακούφισης των πληγέντων.

Ειδική τηλεφωνική γραμμή του Δήμου για δήλωση προβλημάτων

Ο Δήμος Σαμοθράκης με ανακοίνωση του ενημερώνει τους πολίτες του νησιού ότι μπορούν να καλούν καθημερινά στον αριθμό 25510-98097, από τις 7.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ, για να δηλώνουν προβλήματα που ενδεχόμενα αντιμετωπίζουν μετά την εκδήλωση των εντόνων καιρικών φαινομένων. Επίσης όσοι έχουν υποστεί ζημιές στις κατοικίες τους ή στις επιχειρήσεις τους, όπως καταστροφή οικοσκευής, επαγγελματικού εξοπλισμού, τυχόν βλάβες σε κτίρια, να ενημερώσουν για το είδος της ζημιάς που έχουν υποστεί, ώστε συνεργεία μηχανικών να διενεργήσουν αυτοψίες για την καταγραφή των βλαβών, προκειμένου να αποζημιωθούν οι πολίτες, για τις ζημιές που έχουν υποστεί.

Τέλος απευθύνεται έκκληση προς τους κατοίκους και ιδιαίτερα στους οδηγούς, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, λόγω βλαβών στο οδικό δίκτυο.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top