Συγκλονιστική μαρτυρία κακοποιημένης γυναίκας: «Με έπιασε από τον λαιμό και με κόλλησε στα ντουλάπια της κουζίνας»

Τι καταγγέλλει στο Star η 48χρονη Ειρήνη που για 25 ολόκληρα χρόνια ζούσε ένα μαρτύριο

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

 

Συγκλονίζει η μαρτυρία γυναίκας που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Η 48χρονη Ειρήνη όπως θα δείτε και στο video, επί 25 χρόνια ζούσε ένα μαρτύριο στα χέρια του ίδιου της του συζύγου, ο οποίος δεν δίσταζε να την βαράει ακόμα και μπροστά στα τρία ανήλικα παιδιά τους.

Η ίδια, δεν θυμάται σχεδόν καμία στιγμή ευτυχίας με τον άνθρωπο που παντρεύτηκε και απέκτησε 3 αγόρια. Βία σωματική και λεκτική είναι το ...πάζλ που συνέθετε τον έγγαμο βίο της.

«Με έπιασε από τον λαιμό, με κόλλησε στα ντουλάπια της κουζίνας με αποτέλεσμα να μου σπάσουν τα γυαλιά στο πρόσωπο. Ένιωθα συνέχεια ότι κινδυνεύω από αυτόν τον άνθρωπο. Την τελευταία φορά δεν έκανα καμία κίνηση, του είπα “χτύπα με”, έτσι κι αλλιώς η ζωή μου είναι ένα μαρτύριο. Και ήθελα να πεθαίνω, αυτό του είπα».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε η Ειρήνη τον εφιάλτη που βίωνε μέσα στο σπίτι της.

«Μου έδωσε ένα χαστούκι μπροστά στα παιδιά και δεν θα ξεχάσω ότι ο μικρός μου ενώ ήταν μόνο 3 ετών, μπήκε στη μέση και τους είπε “μη χτυπάς τη μαμά εσύ φταις για όλα”. Έπεσα επάνω στο κρεβάτι και ήρθαν τα παιδιά μου πολύ κοντά μου και με αγκάλιασαν».

Έγινε ένας άλλος άνθρωπος μετά το γάμο, μας λέει η Ειρήνη. Τη ζήλευε παθολογικά, την κλείδωνε μέσα στο σπίτι μαζί με τα παιδιά τους και όλοι πάγωναν όταν εκείνος επέστρεφε από τη δουλειά.

«Όταν γύριζε γινόταν επιθετικός, φώναζε μπροστά στα παιδιά, τα τρόμαζε».

Το συγκλονιστικό είναι ότι όταν εξομολογήθηκε στη μητέρα της το μαρτύριο που ζούσε, εκείνη τη συμβούλεψε να μην «χαλάσει το σπιτικό της»: 

«Η μητέρα μου είχε βιώσει αντίστοιχες καταστάσεις, κι εγώ ως παιδί, και ίσως γι΄ αυτό τα ανέχτηκα τόσα χρόνια. Μου είχαν γίνει βίωμα. Νόμιζα αυτό ήταν η φυσιολογική ζωή».

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ

«Δεν μιλάνε γιατί θεωρούν ότι είναι μόνες τους. Υπάρχουν τα στερεότυπα τα κοινωνικά, οι κακές συμβουλές από τον περίγυρο είτε από τον ίδιο τον γονιό, είτε από την αδερφή. Αλλά όλα αυτά είναι φαινόμενα βίας, τα οποία θα εξελιχθούν και σε άγρια μορφή» δήλωσε στο Star η Φωτεινή Κούβελα, γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τα Στατιστικά Στοιχεία της τηλεφωνικής γραμμής SOS της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, το διάστημα Μάρτιος του 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2017 το 81% αφορούσαν σε ενδοοικογενειακή βία. Το 26% είναι απασχολούμενες και το 24% είναι άνεργες. Το 49% είναι έγγαμες και κατά μέσο όρο είναι 37 ετών. Το 11% έχει ολοκληρώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση και το 4% τη δευτεροβάθμια. Το 76% είναι Ελληνίδες.

«Αφορά όλες τις κατηγορίες γυναικών. Καταφεύγουν περισσότερο σε αυτές τις δομές όσες είναι πολύ μορφωμένες και είναι κάπως οικονομικά σε καλύτερη κατάσταση» τόνισε η κα Κούβελα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top