"Πόρτα" Ελλήνων εξωτερικού στον Τσίπρα: Δεν θα γυρνούσαν στην Ελλάδα για μια θέση στο δημόσιο

Τι έδειξε έρευνα της Brain Gain

"Πόρτα" Ελλήνων εξωτερικού στον Τσίπρα: Δεν θα γυρνούσαν

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απηύθυνε πρόσκληση στους Έλληνες επιστήμονες που έχουν μεταναστεύσει, ώστε να γυρίσουν στη χώρα μας και να εργαστούν στο Δημόσιο. Η απάντησή τους, όμως, ως επί το πλείστον, ήταν…αρνητική!

Συγκεκριμένα, η BrainGain διεξήγαγε διαδικτυακή έρευνα, με τίτλο «Θα Γυρνούσες στην Ελλάδα για μια Θέση στο Δημόσιο;» και την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή». Στην έρευνα αυτή, φαίνεται ότι το 71,66% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά στην ερώτηση.

Οι νεαροί, μορφωμένοι Έλληνες του εξωτερικού δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα της επιστροφής τους στην Ελλάδα, καθώς θεωρούν αναξιοκρατικό το σύστημα και πενιχρές τις απολαβές, ενώ δεν βλέπουν προοπτικές ανέλιξης.

Το μόλις 28,34% που θα επέστρεφε στο ελληνικό Δημόσιο για να εργαστεί, θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση τη βελτίωση των συνθηκών αυτών.

Η θέση που θα προτιμούσαν οι νέοι στο Δημόσιο είναι μια θέση ευθύνης σε υπουργείο. Αρκετοί ενδιαφέρθηκαν για μια θέση σε Δημόσιο Οργανισμό, σε Δημόσιο Νοσοκομείο και ΔΕΚΟ αλλά και για μια θέση δασκάλου ή καθηγητή.

Οι πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα είναι μεταξύ 26 και 35 ετών, ενώ περίπου οι μισοί μένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top