Όταν οι νέοι τολμούν και πετυχαίνουν: Δημιούργησαν ένα hi-tech θερμοκήπιο για καλλιέργειες λαχανικών στο...σαλόνι μας!

Ντομάτες και φρούτα από...σπίτι

Με μια συσκευή... σαλονιού μπορούμε να καλλιεργούμε στο σπίτι μας φρούτα, βότανα  και λαχανικά, ώστε να φτάνουν ολόφρεσκα στο πιάτο μας! Το πρωτότυπο θερμοκηπιο σκέφτηκαν και δημιούργησαν δύο Έλληνες  Start uppers , κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Μέσω αυτού του, υψηλής τεχνολογίας και αισθητικής θερμοκήπιου, που μπορούμε να τοποθετήσουμε ακόμη και στο σαλόνι μας και ο πιο αδαής μπορεί να γίνει γεωπόνος! Το πρώτο στάδιο είναι από την εφαρμογή που έχουμε κατεβάσει στο κινητό μας, να επιλέξουμε την κενή θέση. Επιλέγουμε αυτό που θέλουμε να φυτέψουμε. Για παράδειγμα, επιλέγουμε τα ντοματάκια.

Στη συνέχεια από το κουτί αυτό που αποστέλλεται κάθε μήνα στο σπίτι σας παίρνετε τα ντοματάκια και τα τοποθετείτε στην κενή θέση που έχετε επιλέξει μέσα στο θερμοκήπιο. Από εκεί και πέρα δεν έχετε να κάνετε τίποτα άλλο. Σε ένα μήνα, φρέσκα ντοματάκια θα είναι στο... πιάτο σας!

Ναι, καλά διαβάσατε! Ο κήπος σας βρίσκεται πλέον στο... κινητό σας! Το θερμοκήπιο, λειτουργώντας με τη μέθοδο της υδροπονίας, δηλαδή καλλιέργεια με νερό και θρεπτικά συστατικά , επιτρέπει στον... κατ' οίκον γεωπόνο να καλλιεργεί χωρίς φυτοφάρμακα και  3 φορές πιο γρήγορα, απ' ό,τι σε μια συμβατική καλλιέργεια!

Ο Χρήστος  Ραυτογιάννης, συνιδρυτής της εφαρμογής City Crop, εξηγεί στο Star: «Το επόμενό μας βήμα είναι να πάμε στο live monitoring της συσκευής από όπου μπορούμε να παρακολουθούμε την υγρασία , τη θερμοκρασία , το φωτισμό, τις μεταβολές που έχουν οι συνθήκες στα φυτά μας και η εφαρμογή θα μας ειδοποιήσει όταν το φυτό μας είναι έτοιμο να πάμε να το μαζέψουμε».

«Μπορείς να προσθέσεις μέχρι τέσσερις συσκευές, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε σπιτιού , την οικογένεια, πόσα άτομα είναι. Με δύο σαν αυτή τη συσκευή μπορούν να τραφούν δύο άτομα για το μήνα. Στην ουσία μπορούμε να έχουμε μια παραγωγή των 3 έως 5 κιλών»

Ο Ευρυβιάδης  Μακρίδης, επίσης συνιδρυτής της City Criop, προσθέτει: «Αυτή η μέθοδος είναι αυτόματη, δεν χρειάζεται δηλαδή κανείς να είναι πάνω από το City Crop για να προσέχει και να καλλιεργεί τα φυτά του».

Αυτή πρωτοποριακή ιδέα , δύο νέων παιδιών από την Ελλάδα, κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Νεοφυών Επιχειρήσεων 2017, στην κατηγορία Smart cities, δηλαδή  έξυπνες πόλεις .

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top