Μεγάλη φωτιά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής: Κοντά σε σπίτια οι φλόγες - Εκκενώθηκε ξενοδοχείο στις Σέρρες

Σε εξέλιξη άλλα δύο πύρινα μέτωπα σε Δράμα και Ηράκλειο Κρήτης/ Nέα ενημέρωση: 18:53

Φωτιά στην Χαλκιδική-Εκκενώθηκε ξενοδοχείο στις Σέρρες

Μάχη με τις φλόγες δίνουν oι πυροσβέστες στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής όπου ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε μικρή απόσταση από τα πρώτα σπίτια του οικισμού Μόλα Καλύβα. 

Στο σημείο πνέει ισχυρός άνεμος, που σπρώχνει τη φωτιά προς τον οικισμό και δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 2.30 μετά το μεσημέρι, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Όπως έγινε γνωστό, αυτή τη στιγμή επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 22 οχήματα, όπως επίσης 17 άτομο πεζοπόρο τμήμα και εθελοντές, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος ένα ελικόπτερο κι ένα αεροπλάνο της Πυροσβεστικής.

Εκκενώθηκε ξενοδοχείο στις Σέρρες

Την ίδια ώρα μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Σιντική των Σερρών, κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, εκκενώθηκε προληπτικά μία ξενοδοχειακή μονάδα. 

 Στο σημείο επιχειρούν 16 άνδρες της πυροσβεστικής με 8 οχήματα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχαιρένουν την προσπάθεια των πυροσβεστών.

Πύρινα μέτωπα σε Δράμα και Ηράκλειο Κρήτης

Εντωμεταξύ, μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και στον Βαθύλακο Δράμας - επιχειρούν 18  πυροσβέστες με 6 οχήματα, 1 καναντέρ και δύο πετζετέλ-  αλλά και την Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στην περιοχή της Μονής Αγκαράθου στο Ηράκλειο, λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι. Το ένα στο βουνό και το δεύτερο κοντά στο μοναστήρι.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής και συγκεκριμένα εφτά οχήματα με 22 άνδρες καθώς και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 11 άνδρες.

Την ίδια ώρα, ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου το οποίο “σηκώθηκε” λίγο μετά τις 3 οπότε και ξεκίνησε ρίψεις νερού ώστε να βοηθήσει στην επιχείρηση της κατάσβεσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top