Αποκλειστικό Star: Ρεκόρ για τη χώρα μας στον τουρισμό - Υπεγράφη συμφωνία συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας

Στη Σκύρο τα γυρίσματα του ολλανδικού reality ’’The Bachelor’’

Συνεχίζει να σημειώνει ρεκόρ ο τουρισμός στην χώρα μας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Τασούλας Παπανικολάου, οι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα αποδεικνύεται ότι ξοδεύουν και χρήματα.  Αυτό δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος στο 7μηνο Ιανουάριος- Ιούλιος. Συγκεκριμένα, τα έσοδα από τον τουρισμό σημείωσαν αύξηση 6,4 %.  

Η επίσημη έναρξη Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας

Στη Μόσχα,  η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά κήρυξε με την Ρωσίδα Υφυπουργό πολιτισμού την έναρξη του Επίσημου Έτους Τουρισμού Ελλάδας -Ρωσίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα έρθουν περισσότεροι Ρώσοι τουρίστες στη χώρα μας.

Αυτό αποτελεί θετική εξέλιξη, καθώς οι Ρώσοι είναι «γκουβαρντάδες» γιατί ξοδεύουν πολλά στα ταξίδια τους. Υπολογίζεται ότι φέτος θα έχουμε 1 εκατομμύριο αφίξεις που θα ξοδέψουν κατά μέσο όρο 650 ευρώ στα ταξίδια τους.

Ο Πρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων  Μακεδονίας Θράκης, Μιχαήλ Πεζίκογλου, εξηγεί στο Star: «Υπάρχει πολύ μεγάλος πληθυσμός που είναι σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση υπάρχουν πολυκαταστήματα που μπορεί να ψωνίσουνε δύο Ρώσοι και να κάνουν το τζίρο όλης της μέρας που θα κάνανε χωρίς αυτούς».

Η Ελλάδα πόλος έλξης και για διεθνείς παραγωγές

Η Ελλάδα προσελκύει όμως και μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές. Στη Σκύρο γυρίζεται αυτή τη στιγμή ένα από τα μεγαλύτερα reality στον κόσμο, το ‘’The Bachelor’’.

Ο Μιλτιάδης Χελμής, Πρόεδρος Ξενοδόχων Ευβοίας και Σκύρου, τονίζει το όφελος μιας τέτοιας παραγωγής για το νησί: «Προσελκύει  ακόμα περισσότερο τον τουρισμό, έχουν μια δυναμική. Είναι ένας τρόπος που προβάλλει με μεγάλη ένταση και γίνεται παγκοσμίως γνωστό. Είναι η καλύτερη διαφήμιση».  

Το reality θα διαφημίσει τη Σκύρο σε περισσότερους από 15 εκατομμύρια τηλεθεατές. Τα γυρίσματα των Ολλανδών παραγωγών θα διαρκέσουν ως και τις 6 Οκτωβρίου και γίνονται με την υποστήριξη του ΕΟΤ .

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top