Eικόνες ντροπής στη Ρόδο: Πρόσφυγες στοιβαγμένοι με τα παιδιά τους δίπλα στα κρατητήρια

Το Αστυνομικό Τμήμα έχει μετατραπεί σε άτυπο hot-spot

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες μικρών προσφυγόπουλων στoιβαγμένων δίπλα σε κρατούμενους στην Ρόδο, καθώς το αστυνομικό τμήμα έχει μετατραπεί σε άτυπο hot-spot.  Όπως θα δείτε στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιώργου Βότσκαρη, παιδιά ζουν σε άθλιες συνθήκες μαζί με τις οικογένειές τους.

Συγκλονιστική είναι η εικόνα ενός  προσφυγόπουλου να κοιμάται στο πάτωμα με το μπιμπερό του πεταμένο ακριβώς δίπλα του στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρόδου.  Αντί για ένα παιδικό κρεβατάκι με στρώμα, ο 4χρονος έχει ξαπλώσει σε μια κουβέρτα. Στο προαύλιο στρώματα στιμωγμένα το ένα δίπλα στο άλλο φιλοξενούν 120 ψυχές.

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης, Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσων, δήλωσε χαρακτηριστικά στο Star: «Δε βλέπουμε τον ίδιο συντονισμό, όπως εμείς ανταποκρινόμαστε άμεσα να προωθούνται αυτοί οι άνθρωποι και να πηγαίνουν σε οργανωμένες δομές για να μπορούν να έχουν αξιοπρεπή αντιμετώπιση και να τους παρέχονται όλα τα δικαιώματα».

Τις τελευταίες ημέρες οι μεταναστευτικές ροές είναι αυξημένες. Μέσα σε 48 ώρες έχουν περάσει στα ελληνικά νησιά 348 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο  Αναπληρωτής Υπουργός  Εθνικής  Άμυνας Δημήτρης Βίτσας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν  θα ζήσουμε καταστάσεις όπως αυτές του 2015, αλλά είναι πραγματικότητα ότι οι ροές συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο είναι αυξημένες».

Ο δήμαρχος Λέσβου με επιστολή του στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα κάνει λόγο για εκρηκτική  κατάσταση στο νησί  λόγω και των νέων ροών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top