Κραυγή αγωνίας στα Καλάβρυτα: Τα παιδιά δεν πάνε σχολείο εξαιτίας χωματόδρομου με μεγάλες πέτρες

Οι γονείς ζητούν να βρεθεί λύση- Πρώτη ανάρτηση; 18-09-2017 16:11

Τρία μικρά κοριτσάκια πρέπει να πάνε, τώρα που ξεκίνησε η σχολική χρονιά, στο Δημοτικό Καλαβρύτων. Το σχολείο έχει συνολικά 5 μαθητές. Ωστόσο, τα κοριτσάκια δεν μπορούν να πάνε φέτος στο σχολείο, γιατί ο δρόμος είναι δύσβατος και δεν μπορεί να προσεγγίσει κάποιο όχημα.

Το star.gr επικοινώνησε με τη δημοσιογράφο του aigialeia24.gr, κα. Φρόσω Στιβαχτοπούλου, που εξήγησε πώς έχει η κατάσταση και ζητά να βρεθεί μια λύση, ώστε οι μαθήτριες να καταφέρουν να πάνε επιτέλους στο σχολείο.

«Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει κι έχουν πάει μόνο 2 μαθητές. Αυτά τα 3 κοριτσάκια δεν έχουν πάει ακόμα».

Η απόσταση που χωρίζει το χωριό Μπόσι, στο οποίο μένουν τα κοριτσάκια, από το σχολείο, που είναι στους Πετσάκους, είναι περίπου 10 χιλιόμετρα. «Από τα 10 χιλιόμετρα, στα 3 ο δρόμος είναι ακατάλληλος. Δεν περνάει αυτοκίνητο».

Έχει ζητηθεί από τον Δήμο να καθαριστεί και να στρωθεί ο δρόμος, καθώς χρειάζεται και ασφαλτόστρωση. «Ο δρόμος είναι δυσπρόσιτος και δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει κάποιο αυτοκίνητο» εξηγεί η κα Στιβαχτοπούλου. Είχε γίνει και διαγωνισμός για ταξί πέρυσι, αλλά άγονος. «Τα παιδιά πήγαιναν σχολείο μέσω κάποιου ιδιώτη, που κατοικεί στο χωριό, «ο οποίος προτίθεται και φέτος, με κάποιο τζιπ, να τα πηγαίνει». Τον ιδιώτη αυτόν θα πληρώνει, πιθανότατα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. «Εκεί είναι υπεύθυνοι για τη μεταφορά των μαθητών» προσθέτει η δημοσιογράφος.

Στο σχολείο υπάρχει ένας δάσκαλος. «Έχει μεταμορφώσει μια αίθουσα διδασκαλίας και την έχει κάνει σαν δωμάτιο για να μένει. Γιατί από την Πάτρα στο Μπόσι Καλαβρύτων, όταν ο δρόμος μάλιστα κλείνει με χιόνια, είναι πολύ δύσκολο να πηγαινοέρχεται» σοκάρει με την περιγραφή της η κα. Στιβαχτοπούλου.

Οι γονείς έχουν δυσανασχετήσει με την κατάσταση. «Οι περισσότεροι είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι. Δεν μπορούν να πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Έχουν πιέσει και τον Δήμαρχο των Καλαβρύτων για να βρεθεί μια λύση, αρμόδια, όμως, είναι κυρίως η Περιφέρεια. Εκείνη έχει την ευθύνη για τον καθαρισμό των δρόμων. Οι γονείς προσπαθούν να κάνουν κάποιες επαφές, δεν μπορούν να βρουν ανταπόκριση, όμως».

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας και ο Γραμματέας του Επιμελητηρίου Αχαΐας προσπαθούν να πιέσουν για το θέμα, κοιτώντας μήπως μπορούν με κάποιο τρόπο να κάνουν το θέμα να φτάσει στη Βουλή, ώστε επιτέλους να βρεθεί μια λύση και τα κοριτσάκια να καταφέρουν να πάνε στο σχολείο.

 

Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Ντούρου (entourou@star.gr)

Επιμέλεια: Μαρία Ανδρικάκη (m.andrikaki@star.gr)

     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top