Έκκληση του δημάρχου Σαντορίνης στους κατοίκους: «Υιοθετήστε έναν εκπαιδευτικό»

Απίστευτη η κατάσταση με την έλλειψη καταλυμάτων

Έκκληση προς τους κατοίκους της Σαντορίνης να… υιοθετήσουν έναν εκπαιδευτικό, απηύθυνε ο δήμαρχος του νησιού, Ν. Ζώρζος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ALPHA.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε με τους αναπληρωτές καθηγητές που αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στην παραλία σε sleeping bags γιατί δεν έβρισκαν κατάλυμα για να μείνουν, ο δήμαρχος του νησιού ζητά τώρα από τους κατοίκους να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους, τους 60 περίπου εκπαιδευτικούς που έφτασαν στο νησί για να καλύψουν τις κενές θέσεις στα σχολεία.

(Ο δήμαρχος Σαντορίνης)

Όπως είπε αυτό θα είναι μόνο για το μήνα Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια του οποίου το νησί συνεχίζει να φιλοξενεί αρκετούς τουρίστες, παραδέχθηκε όμως  από την άλλη ότι υπάρχει οικιστικό πρόβλημα.

Σημείωσε ακόμα ότι είναι μια αρκετά δύσκολη κατάσταση και δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γιατρούς, τους πυροσβέστες και όλοι όσοι υπηρετούν στο Δημόσιο και βρίσκονται στη Σαντορίνη.

Ο ίδιος έχει ζητήσει να μην γίνουν άλλα καταλύματα, καθώς όπως είπε υπάρχει κορεσμός, ώστε να χτιστούν κάποια κτίρια για να καλυφθούν οι ανάγκες αυτές.

Προς το παρόν πάντως κάποιοι εκπαιδευτικοί φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία και αναζητούνται χώροι για κάποιους άλλους που ακόμα ψάχνουν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top