Πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό: Επιμένει ο πλοιοκτήτης πως οι ακτές του Σαρωνικού δεν μαύρισαν μόνο από το δικό του ναυάγιο

Τι υποστηρίζει ο Θεόδωρος Κουντούρης μιλώντας στο Star

Ο πλοιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2» επιμένει στην εκδοχή του ότι οι ακτές του Σαρωνικού δεν μαύρισαν μόνο από το δικό του ναυάγιο.

Μιλώντας στο Star και στον δημοσιογράφο Γιάννη Σωτηρόπουλο, ο πλοιοκτήτης αναρωτήθηκε πώς γίνεται τα πετρέλαια να έφτασαν μέχρι τη Γλυφάδα, από την στιγμή που μετά το ναυάγιο στη Σαλαμίνα, η γύρω περιοχή ποντίστηκε με φράγματα.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ «ΕΦΥΓΕ» ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

«Δεν μπορώ να γνωρίζω πόση διαρροή υπάρχει γιατί εντάξει και ένα δοχείο πετρέλαιο να ρίξετε στη θάλασσα, παίρνει πολύ μεγάλη έκταση σε ρύπανση. Δεν μπορώ να το προσδιορίσω αυτό. Θα προσδιοριστεί μόλις γίνει η απάντληση του πετρελαίου και μετρηθεί στο πλοίο που μεταγγίζεται τώρα. Εκεί θα ξέρουμε πόσο πετρέλαιο πήραμε και πόσο είναι αυτό που έχει φύγει στη θάλασσα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο Star ο πλοιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου που «μαύρισε» τον Σαρωνικό - Το βούλιαξε για να εισπράξει την ασφάλεια;

«ΕΧΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ»

«Εγώ από τους πραγματογνώμονες και εμπειρογνώμονες που ανέλαβαν να διαπιστώσουν την έκταση της ζημιάς, την Δευτέρα το πρωί έχω φωτογραφίες που το πλοίο είναι κυκλωμένο και έχει ποντιστεί γύρω γύρω με φράγματα και έχει εγκλωβιστεί μια μηδαμινή ποσότητα πετρελαίου σε σχέση με το μέγεθος του πετρελαίου που μετέφερε το πλοίο. Και από ψηλά η θάλασσα φαίνεται πεντακάθαρη».

«ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ;»

«Ναι μεν ξέφυγαν κάποια πετρέλαια και έφτασαν στη Σαλαμίνα αλλά δεν είναι δυνατόν μετά από 2-3 μέρες εκεί που τα έχουμε ρυθμίσει και είναι όλα μαζεμένα, να βγαίνουν πετρέλαια και να λένε ότι έφτασαν στην Πειραϊκή».

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ»

«Τα παιδιά μου πάνε Σαλαμίνα και κάνουν μπάνιο. Καταλάβατε; Εδώ μεγαλώσαμε. Εγώ είμαι ένας πλοιοκτήτης του Περάματος. Εδώ γεννήθηκα και μεγάλωσα. Μόνος μου έκανα ο,τι έκανα (…)Τώρα έχουμε δυο καράβια που ήταν παροπλισμένα και δεν τα είχαμε σε λειτουργία».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top