Καμίνης στο Athens Democracy Forum: Η δημοκρατία δεν είναι το αυτονόητο κεκτημένο, είναι ένα διαρκές ζητούμενο

Παρούσα στις εκδηλώσεις, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Καμίνης στο Athens Democracy Forum

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 14 Σεπτεμβρίου 2017, εκδήλωση στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum. Η εκδήλωση που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά στη Στοά του Αττάλου, στην Αρχαία Αγορά, διοργανώνεται από τους International New York Times, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημοκρατία (UNDEF), την εφημερίδα «Η Καθημερινή» και τον δήμο Αθηναίων.

Στον χώρο όπου φυτεύτηκαν οι σπόροι της δημοκρατίας πριν από 2.500 χρόνια τέθηκε υπό συζήτηση η κατάσταση των φιλελεύθερων δημοκρατιών και οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα ανά τον κόσμο.

Ο  κ. Καμίνης, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «η δημοκρατία δεν είναι το αυτονόητο κεκτημένο. Είναι ένα διαρκές ζητούμενο». Γι’ αυτό, πρόσθεσε, «οφείλουμε αδιαπραγμάτευτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και να σταματήσουμε τη φθορά των δημοκρατικών θεσμών. Να αντιταχθούμε στην απαξίωση του νόμου, να ξαναδώσουμε στην πρόοδο νόημα, να την κάνουν, μαζί με το δημόσιο συμφέρον, ζητούμενο και σύνθημά τους οι πολίτες».

Παρούσα στις εκδηλώσεις, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη Στοά του Αττάλου:

Η Γενική Διευθύντρια της UNESCO, κυρία Irina Bokova, και η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, στις χθεσινές απογευματινές εργασίες του ATHENS DEMOCRACY FORUM, που πραγματοποιήθηκαν στη Στοά Αττάλου.

 

Στο πλαίσιο του ATHENS DEMOCRACY FORUM, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Ηρώδειο συναυλία αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας, την οποία παρακολούθησαν η Γενική Διευθύντρια της UNESCO, κυρία Irina Bokova,  η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η Υπουργός Πολιτισμού, κυρία Λυδία Κονιόρδου, η Πρόεδρος του "RFK HUMAN RIGHTS", κυρία Kerry Kennedy, o κύριος Αχιλλέας Τσάλτας, επικεφαλής της διοργάνωσης του Forum, κ.ά. 

 

 

Στις φωτογραφίες, μεταξύ άλλων, η Γενική Διευθύντρια της UNESCO, κυρία Irina Bokova,  η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η Υπουργός Πολιτισμού, κυρία Λυδία Κονιόρδου, η Πρόεδρος του "RFK HUMAN RIGHTS", κυρία Kerry Kennedy, o κύριος Αχιλλέας Τσάλτας, επικεφαλής της διοργάνωσης του Forum.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top