Ένταση και ΜΑΤ στο Ειρηνοδικείο Αθήνας: Χαμός στους πλειστηριασμούς μαγαζιών και πρώτων κατοικιών

Ίδιο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη- Φωνές και σπρωξιές στη Λάρισα

Στη συνέχεια τα κινήματα απομάκρυναν από τον χώρο του ειρηνοδικείου τους συμβολαιογράφους φωνάζοντας «έξω τώρα τα κοράκια»

Για ακόμα μια Τετάρτη επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό στο Ειρηνοδικείο Αθήνας, όπου σήμερα ήταν προγραμματισμένοι 22 πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών, μαγαζιών και οικοπέδων.

TI ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ΣΤΟ STAR.GR

 Όπως δήλωσε στο star.gr το μέλος του κινήματος «Δεν Πληρώνω» Ηλίας Παπαδόπουλος, «στην Αθήνα σήμερα ήταν προγραμματισμένοι 22 πλειστηριασμοί. Οι περισσότεροι αφορούσαν σε κατοικίες μεταξύ των οποίων σίγουρα δύο πρώτες (μας βρήκαν οι άνθρωποι και μας ενημέρωσαν), οικόπεδα, καταστήματα κλπ. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Μάλιστα ο αγώνας του κινήματος θα κλιμακωθεί. Δεν θα αφήσουμε κάνεναν συμπολίτη μας να μείνει στον δρόμο».

Στο σημείο βρέθηκαν όπως πάντα τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», το ΕΠΑΜ, η ΛΑΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προκειμένου να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς.

Ωστόσο όταν μπήκαν στην αίθουσα, διαπίστωσαν πως τα ΜΑΤ είχαν πάρει ήδη… θέση, καθώς μια διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης ήταν παρατεταγμένη στο εσωτερικό του Ειρηνοδικείου.

Παρ΄όλ΄αυτά, οι διαδηλωτές δεν πτοήθηκαν καθώς σήκωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα.

Στη συνέχεια τα κινήματα απομάκρυναν από τον χώρο του ειρηνοδικείου τους συμβολαιογράφους φωνάζοντας «έξω τώρα τα κοράκια».


ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, όπου μέλη του συντονισμού ενάντια στους πλειστηριασμούς ανέβηκαν στο γραφείο της προέδρου συμβολαιογράφων και επικράτησε μικροένταση με την κόρη της και επίσης συμβολαιογράφο, Δήμητρα.

Όπως θα δείτε και στο video του thestival, στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, με σκοπό να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Λίγη ώρα αργότερα τα μέλη του συντονισμού αποχώρησαν με προορισμό το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΠΡΩΞΙΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ:

Στη Λάρισα, η ματαίωση των πλειστηριασμών ήταν επεισοδιακή, καθώς στο Ειρηνοδικείου επικράτησε το αδιαχώρητο.

Ένταση, επεισόδια και διαμαρτυρίες κυριάρχησαν, όταν εκπρόσωποι παγγελματικών φορέων, του Εργατικού Κέντρου και της ΠΑΣΕΒΕ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών έδωσαν «το παρών» στο Δικαστικό Μέγαρο.

ΦΩΤΟ: ΟΝLARISSA

Παράλληλα, η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς  διενεργούσαν αυστηρό έλεγχο σε όσους εισέρχονταν στο κτίριο.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν έκαναν την παρουσία τους οι συμβολαιογράφοι. Οι διαδηλωτές σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για να εμποδίσουν την είσοδο τους στην αίθουσα του ειρηνοδικείου. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις παρενέβησαν αμέσως, με αποτέλεσμα ακολουθήσουν επεισόδια και να έρθουν στα χέρια αστυνομικοί με τους διαδηλωτές.

Στο τέλος οι διαδηλωτές δεν υποχώρησαν με αποτέλεσμα να ματαιωθούν οι πλειστηριασμοί.

Ρεπορτάζ: Ισμήνη Λέντζου

Επιμέλεια:Χριστίνα Βεργιώτη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top