Σαντορίνη: Ονειρεμένο ηλιοβασίλεμα, διάσημη Καλντέρα και... μεγάλη μπόχα! Αυτοψία του Star

Δεν βρίσκουν λύση γιατί διαφωνούν στο δημοτικό συμβούλιο του νησιού

Τουρίστες ταξιδεύουν από κάθε γωνιά του πλανήτη στη Σαντορίνη μόνο και μόνο για να δουν την Καλντέρα. Όσο απίστευτο όμως κι αν ακούγεται, εκεί βρίσκεται και η... χωματερή του νησιού.

H Μαρία Θεμελή έκανε με την κάμερα του Star αυτοψία στον ΧΑΔΑ (Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων) Σαντορίνης, εκεί δηλαδή όπου καταλήγουν όλα τα σκουπίδια του νησιού. Το απίστευτο είναι πως σε απόσταση μόλις 1 χιλιομέτρου βρίσκεται ο πιο γραφικός πεζόδρομος των Φηρών. Εκεί όπου περπατούν όλοι οι τουρίστες, σταματούν και ρεμβάζουν την καλντέρα, κοιτούν παράλληλα και τα σκουπίδια! 

«Κάποτε έκαιγαν τα σκουπίδια και κάποιοι τουρίστες νόμιζαν ότι είναι ατραξιόν, πως αναπαριστούμε το ηφαίστειο», είπε ένας κάτοικος του νησιού στο Star. 

Όταν ο αέρας έχει διεύθυνση προς τη χώρα, όσοι περπατούν εδώ στο διάσημο πλακόστρωτο των Φηρών είναι αναγκασμένοι να ανεχτούν την έντονη δυσοσμία που έρχεται από τα σκουπίδια, που βρίσκονται ακριβώς στην απέναντι πλευρά.

Τα σκουπίδια θάβονται εκεί κάτω από τη μύτη των επισκεπτών από το 2003. Σήμερα 14 χρόνια μετά και οι ιθύνοντες ακόμη ψάχνουν λύση.

Ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Ζώρζος υποστηρίζει πως τα σκουπίδια πρέπει να φύγουν από εκεί, γι’ αυτό όπως τόνισε, «έγινε και μελέτη εντοπισμού ούτως, ώστε η χωματερή να πάει σε άλλο χώρο. Ο άλλος χώρος είναι αθέατος από παντού, σ' ένα κύτταρο γης που δεν έχει οπτική επαφή κανένας».

Η μεταφορά όμως δεν έχει προχωρήσει ακόμη, γιατί τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top