Πρωτοφανές: Τούρκοι μπήκαν στη χώρα με τζετ σκι για να ληστέψουν τράπεζα στη Χίο

Συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα

Αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή υπόθεση βρίσκονται οι λιμενικοί στην Χίο. Η σύλληψη δύο Τούρκων που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας με τζετ σκι αποκάλυψε ότι είχαν οργανωμένο σχέδιο ληστειών σε τράπεζες του νησιού το οποίο θα έμπαινε σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα.

Η παρατηρητικότητα ενός πολίτη αρχικά, αλλά και η εμπειρία των στελεχών του λιμενικού, είχε σαν αποτέλεσμα 2  αδέρφια από την Τουρκία, ηλικίας 31 ετών, να συλληφθούν με την κατηγορία ότι ετοίμαζαν ληστεία σε τράπεζα της Χίου.

Κατασχέθηκαν κινητά, στα οποία βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο από το εσωτερικό της τράπεζας και τους  εξωτερικούς χώρους. Επίσης, εντοπίστηκαν δύο μαύρες περούκες, αλλά και λοστοί, που οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι τα δυο αδέρφια είχαν σκοπό το οργανωμένο έγκλημα .

Οι αρχές αναζητούν και έναν σάκο, πιθανότατα με οπλισμό, που είχαν στην κατοχή τους οι δυο Τούρκοι, οι οποίοι θα έφευγαν με το τζετ σκι πίσω στην Τουρκία μετά την ληστεία. Αύριο, Σάββατο, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, με τις κατηγορίες της σύσταση εγκληματικής ομάδας και της παράνομης οπλοκατοχής και ως ύποπτοι για τέλεση κακουργηματικής πράξης.

Οι ίδιοι, πάντως, ισχυρίστηκαν ότι έπαθε μηχανική βλάβη το τζετ σκι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top