Σχολεία 2017: Γεμίζουν τα κενά με αναπληρωτές - Διαμαρτύρονται δάσκαλοι και καθηγητές

Ποιοι θα έχουν ιντερνετ με αυξημένη ταχύτητα από φέτος;

Λιγότερα από κάθε άλλη φορά θα είναι τα κενά των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων με τις προσλήψεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Οι δάσκαλοι από την πλευρά τους ζητούν μόνιμες προσλήψεις και υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και αρκετά κτιριακά προβλήματα.

Ο υπουργός Παιδείας Κ.Γαβρόγλου ανακοίνωσε τις προσλήψεις 15.271 εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, οι οποίοι είναι όμως και πάλι αναπληρωτές και καλούνται να καλύψουν οργανικές θέσεις, καθώς δεν έχουν γίνει μόνιμοι διορισμοί .

Πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με πέρυσι διορίζονται συνολικά επιπλέον 9.452 εκπαιδευτικοί. 6.313 εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 954 εκπαιδευτικοί σε Γυμνάσια και Λύκεια και 8104 στην ειδική αγωγή.

Την ίδια ώρα, από φέτος φοιτητές και καθηγητές των ιδρυμάτων της χώρας θα έχουν ιντερνετ με αυξημένη ταχύτητα. Οι υπουργοί παιδείας και ψηφιακής πολιτικής ανακοίνωσαν την εγκατάσταση μέσα στα πανεπιστήμια δικτύου οπτικών ινών. Η δράση έχει προϋπολογισμό 18,6 εκ ευρώ ποσό που προέρχεται από κονδύλια  της Ευρωπαϊκής ένωσης .

ΦΩΤΟ EUROKINISSI 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top