Κακοποίησε κατσικάκι και σόκαρε την Κάρπαθο - Η φυλάκιση, το πρόστιμο και η έφεση

Η υπόθεση ανοίγει ξανά στις 19 Σεπτεμβρίου

Κακοποίησε κατσικάκι και σόκαρε την Κάρπαθο

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων θα καθίσει 59χρονος κάτοικος Καρπάθου, κατηγορούμενος για την κακοποίηση ενός μικρού κατσικιού, αλλά και για ψευδή καταμήνυση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 59χρονος φέρεται στις 27 Μαΐου 2010 ότι πήρε ένα ερίφιο που ανήκει στην ιδιοκτησία του, το πέταξε κάτω, και αφού του έδεσε τα τέσσερα ποδαράκια του το πέταξε με δύναμη στην καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.  Επίσης, ο ίδιος φέρεται στο τέλος Μαΐου 2010 ότι καταμήνυσε ψευδώς δύο κατοίκους της Καρπάθου.

Το καλοκαίρι του 2016, ο 59χρονος είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καρπάθου και είχε καταδικαστεί ερήμην σε συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ με τριετή αναστολή. Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5000 ευρώ για την κατηγορία της κακοποίησης ζώου, και 12 ακόμη μήνες φυλάκιση για ψευδή καταμήνυση που είχε υποβάλλει ο 59χρονος σε βάρος δύο κατοίκων της Καρπάθου. 

Ο 59χρονος άσκησε έφεση και η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στις 19 Σεπτεμβρίου.

Η συνέχεια θα δοθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top