Εντατικοί έλεγχοι του ΕΦΕΤ για μολυσμένα αυγά στην Ελλάδα – Κινδυνεύει η υγεία μας;

Τι μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Κατερίνα Παπακωστοπούλου

Πυρετώδεις ελέγχους έκανε ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) και εντόπισε εισαγωγή στην Ελλάδα μολυσμένων αυγών. Ο ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) ενημέρωσε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. 

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Κατερίνα Παπακωστοπούλου, «15 ευρωπαϊκά κράτη είχαν τεράστιο πρόβλημα και είχε σημάνει συναγερμός για το συγκεκριμένο θέμα. Πριν από 9 μέρες ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ευρωπαϊκής επιτροπής, πως γαλλική εταιρία είχε δώσει σε ελληνική εταιρία προϊόν αυγού και συγκεκριμένα παστεριωμένο ασπράδι σε σκόνη, προκειμένου να δημιουργηθούν κάποια μείγματα. Μέρος των μειγμάτων αυτών, ελέγχθηκαν από τον ΕΟΦ και ευτυχώς  βγήκαν όλα αρνητικά, πράγμα που σημαίνει ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα υγείας, όσον αφορά στον ελληνικό πληθυσμό».

«Υπενθυμίζουμε ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Γερμανία! Ο ΕΦΕΤ αυτή τη στιγμή σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζει τους ελέγχους για ενδεχόμενα νέα κρούσματα», πρόσθεσε η δημοσιογράφος. 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top