Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Χιλιάδες ακίνητα στο σφυρί – Τα SoS των συμβολαιογράφων

Σε επιφυλακή τα μέλη του κινήματος δεν πληρώνω

Περίπου 5.000 ακίνητα αναμένεται να βγουν στο σφυρί μέχρι το τέλος του έτους. Ο αριθμός αυτός θα πολλαπλασιαστεί, όπως υποστηρίζουν οι συμβολαιογράφοι από τις αρχές του 2018 που θα εφαρμοστούν πλήρως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Δείτε επίσης: Ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Στο σφυρί 1.500 ακίνητα κάθε μήνα!

Δείτε επίσης: Προ των πυλών και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ

Σύμφωνα με τον συμβολαιογραφικό σύλλογο Αθηνών, τέλη Σεπτεμβρίου μπαίνουν στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι οποίοι ωστόσο δεν θα αρχίσουν να διενεργούνται  πριν τον Ιανουάριο. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διενεργούνται τρεις φορές την εβδομάδα και μάλιστα δυο φορές την ημέρα.

Οι συμβολαιογράφοι από την πλευρά τους, συμβουλεύουν τον κόσμο που θεωρεί ότι απειλείται η πρώτη του κατοικία να υπαχθει στο νόμο Κατσέλη. Επισημαίνεται πάντως ότι ο κώδικας δεοντολογίας των τραπεζών υποδεικνύει την προστασία των συνεργάσιμων δανειοληπτών. Ο κίνδυνος της κατάσχεσης αφορά κυρίως στους μη συνεργάσιμους.

Την ίδια ώρα στο Ρέθυμνο, ο άνθρωπος που συνελήφθη για επίθεση σε δικαστικό επιμελητή, κατά τη διάρκεια έξωσης κατηγορείται πως ήταν εκείνος που έβαλε φωτιά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον δικαστικό επιμελητή, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, όπου γίνονταν η έξωση χρωστούσε σχεδόν 1.800.000 ευρώ σε εταιρεία λίζινγκ, η οποία του είχε παραχωρήσει το ακίνητο. Στρέφεται μάλιστα κατά του συλλόγου που συμπαραστάθηκε στον συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Την ίδια ώρα, τα μέλη του "δεν πληρώνω" είναι σε επιφυλακή και κάνουν ακόμα και περιπολίες στα σπίτια πολιτών, τα οποία έχουν βγει στο σφυρί.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top