Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκόλλησης του Blue Star Πάτμος από το λιμάνι της Ίου

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς από την Κυριακή δυναμώνουν οι άνεμοι με κίνδυνο να το ρίξει στα βράχια.- Πρώτη ανάρτηση 02-09-2017 22:34

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκόλλησης και ρυμούλκησης του Blue Star Πάτμος. Σήμερα και παρά τις καλές καιρικές συνθήκες δεν έχει  καταστεί δυνατό η μετακίνηση του πλοίου, ενώ τα χρονικά περιθώρια στενεύουν,  καθώς από την Κυριακή (3/9)  δυναμώνουν οι άνεμοι με κίνδυνο να το ρίξει  στα βράχια.

Στο βίντεο βλέπεται την προσπάθεια αποκόλλησης του πλοίου από ρυμουλκά που παραμένει  σε ξέρα ανοιχτά της Ίου. Το μεγαλύτερο μέρος πάντως του Blue Star Πάτμος έχει αποκολληθεί.

«Έγινε μια προσπάθεια αποκόλλησης χθες ,αποκολλήθηκε η πρύμνη αλλά η πλώρη έμεινε εκεί. Σήμερα κάνουν προσπάθειες αν αποκολλήσουν και την πλώρη» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ίου, Μπάτζαλης Ιωάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως το επιβατηγό πλοίο έχει υποστεί πολλαπλά ρήγματα κυρίως στη δεξαμενή έρματος που είναι στεγανή χωρίς να επηρεάζει την πλευστότητα του πλοίου. Από το λιμενικό ζητήθηκε η απάντληση των καυσίμων.

«Υπάρχει ένα καραβάκι, πιθανότατα να τραβήξει καύσιμα από το πλοίο, αλλιώς θα του περάσουν μπαλόνια ώστε να σηκωθεί και να το τραβήξουν. Πρέπει να το αποκολλήσουν μέχρι την Κυριακή γιατί αλλάζει ο καιρός και υπάρχει κίνδυνος τα το ρίξει και πάλι στα βράχια» πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.

Πάντως όταν το πλοίο αποκολληθεί από την ξέρα αναμένεται να υποβληθεί συνολικό σχέδιο αποκατάστασης της ζημιάς και ρυμούλκησης από ολλανδική εταιρεία ναυαγιαίρεσης που έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top