Εικόνες ντροπής και καταστροφής στο κάστρο της Χίου

Μετατράπηκε σε άτυπο… «καταυλισμό» προσφύγων και μεταναστών με την ανοχή των αρχών

Πετάμενα  κουτιά, τρόφιμα, παλιά στρώματα, χαλασμένες καρέκλες,  σκισμένες σκηνές:   Ειναι οι εικόνες ντροπής στο ιστορικό κάστρο  της Χίου. Το επιθαλάσσιο μέρος  του  εχει μετατραπεί σε χωματερή.

Είναι ό,τι άφησαν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που πέρασαν το χειμώνα στα τείχη του κάστρου ...Όσοι δεν μπορούσαν να μείνουν στον καταυλισμό της Σούδας που βρίσκεται δίπλα απο το κάστρο έστηναν σκηνές μέσα σε αυτό

«Δημιουργήθηκε  κάτω απο την μύτη των αρχών  ένας δεύτερος καταυλισμός … υπάρχουν δεκάδες κιλά σκουπιδιών απο πλαστικά μπουκάλια αλουμίνιο χαρτί» δηλώνει στο Star o δημοσιογράφος Παντελής Φύκαρης, από το politischios.gr

Οι φθορές που εχει υποστεί μέρος του Κάστρου είναι μεγάλες. Πρόσφυγες ξήλωσαν ακόμα και τις πέτρες για να στερεώσουν τις σκηνές τους.  Σε ορισμένες περιπτώσεις τις χρησιμοποίησαν και ως πολεμοφόδια στις μεταξύ τους συγκρούσεις.

Σήμερα όσοι τουρίστες επισκέπτονται το συγκεκριμένο σημείο του κάστρου αντικρίζουν μια τραγική εικόνα.Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που έμειναν στο κάστρο όλο το χειμώνα άναβαν ακόμα και φωτιές για να ζεσταθούν με κίνδυνο να εκδηλωθεί πυρκαγιά σε ολόκληρο το κάστρο ..

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top