Ο καιρός του Σαββατοκύριακου! Που θα ρίξει καταιγίδες; Αναλυτική πρόγνωση

Τι είπε ο μετεωρολόγος Μανώλης Ανανδρανιστάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star¨- Πρώτη ανάρτηση 00:51

Για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o μετεωρολόγος Μανώλης Αναδρανιστάκης.

«Ανεβαίνει το Σάββατο η θερμοκρασία, και την Κυριακή ακόμη περισσότερο, παρά τις βροχές που θα έχουμε στα Δυτικά και Βόρεια», είπε αρχικά.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

«Μια καλή ημέρα θα έχουμε το Σάββατο, με λίγη συννεφιά το μεσημέρι και το απόγευμα στα Ηπειρωτικά. Οι βοριάδες θα εξασθενίσουν ακόμη παραπάνω, 3-4 μποφόρ και μόνο τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα έχουμε 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει στην ηπειρωτική Ελλάδα στους 34-35 βαθμούς κελσίου, 33-34 βαθμούς κελσίου θα έχει η Αθήνα και 30-31 βαθμούς κελσίου θα έχει η Θεσσαλονίκη», τόνισε ο μετεωρολόγος Μανώλης Αναδρανιστάκης.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

«Την Κυριακή φαίνεται μια μικρή αλλαγή του καιρού που αφορά κυρίως την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Από το πρωί οι βροχές και οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες θα πέσουν στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, ενώ μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, στη Μακεδονία, πιθανώς και στη Θεσσαλία. Στην Αθήνα δεν περιμένουμε βροχή την Κυριακή, στην Θεσσαλονίκη η πιθανότητα να βρέξει είναι μικρή και περιορίζεται κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Από το βράδυ πάντως ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεμοι θα παραμείνουν ασθενείς, όμως θα γυρίσουν λίγο νότιοι, με αποτέλεσμα αφενός να έχουμε αυξημένη υγρασία και αφετέρου να ανέβει η θερμοκρασία. Στην Αττική θα έχουμε 36  βαθμούς κελσίου. Από την Δευτέρα πάντως η θερμοκρασία θα αρχίσει και πάλι να υποχωρεί», πρόσθεσε ο ίδιος .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top