Blue Star Patmos: Πρώτη προσπάθεια σήμερα να το «ξεκολλήσουν» - Έχει υποστεί πολλά ρήγματα

Τα μποφόρ επισπεύδουν την ανάγκη να ρυμουλκηθεί

Σήμερα η 1η προσπάθεια αποκόλλησης του Blue Star Patmos

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει μια πρώτη προσπάθεια ρυμούλκησης του «Blue Star Patmos», το οποίο προσάραξε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, κατά την είσοδο του στο λιμάνι της Ίου.

Η σταδιακή αποκόλληση του οχηματαγωγού-επιβατηγού, αναμένεται να γίνει με την συνδρομή δυο ρυμουλκών.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πλοίο έχει υποστεί πολλαπλά ρήγματα, κυρίως στη δεξαμενή έρματος, που είναι στεγανή, κάτι που δεν επηρεάζει την πλευστότητά του.

Μάλιστα η σημερινή επιχείρηση αποκόλλησης κρίνεται αναγκαία καθώς υπάρχει έντονος κυματισμός και τα στελέχη των εταιρειών ναυαγιαίρεσης δεν θέλουν το πλοίο να υποστεί κάποια επιπλέον ζημιά.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ ΤΟΥ «BLUE STAR PATMOS» ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΡΑ:

Αναμένεται να υποβληθεί συνολικό σχέδιο αποκατάστασης της ζημιάς και ρυμούλκησης από ολλανδική εταιρεία ναυαγιαίρεσης που έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας αναμένεται να ζητήσουν για προληπτικούς λόγους την απάντληση των καυσίμων, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες εντοπισμού και σφράγισης των ρηγμάτων.

Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, το πλοίο αναμένεται να οδηγηθεί, με τη συνδρομή ρυμουλκών, στο πλησιέστερο ναυπηγείο για επισκευή.

Οι μηχανές, όπως και οι άξονες των προπελών είναι άθικτες, ενώ στο προσαραγμένο πλοίο έχουν ποντιστεί δύο σειρές πλωτά φράγματα για προληπτικούς λόγους.

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει αργά το απόγευμα της Πέμπτης η Blue Star Ferries, είχε αναφέρει ότι «η κατάσταση του πλοίου της Blue Star Patmos που προσάραξε σε αβαθή κατά την είσοδό του στο λιμένα της Ίου την Τετάρτη, 30 Αυγούστου, παραμένει σταθερή και ότι η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης της κατάστασης, με στόχο την ασφαλή και κατά το δυνατόν συντομότερη αποκόλληση του πλοίου από τα αβαθή».

Τα δρομολόγια του Blue Star Patmos εκτελούνται από το Blue Star Naxos, μετά από τροποποίηση δρομολογίων της εταιρίας.



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top