Χιλιάδες Τούρκοι στην Ελλάδα για διακοπές - Πάνω από 1.200 την ημέρα!

Λόγω της επίσημης αργίας του Κουρμπάν Μπαϊράμ

Ευκαιρία για έκτακτες διακοπές στα νησιά μας βρήκαν χιλιάδες Τούρκοι, λόγω της επίσημης αργίας του Κουρμπάν Μπαϊράμ. Χίος και Λέσβος βουλιάζουν από επισκέπτες της γείτονα χώρας, με τα καταλύματα να αγγίζουν σε πληρότητα το 100%.

Oι Τούρκοι γιορτάζουν το Μπαιράμι και τα καραβάκια που συνδέουν τη Μυτιλήνη με το Αϊβαλί και τη Χίο με το Τσεσμέ πάνε κι έρχονται συνεχώς. Μεταφέρουν πάνω από 1.200 τούρκους επισκέπτες την ημέρα.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αφίξεις Τούρκων τουριστών που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και χθες, Τετάρτη, το πρωί, στη Χίο έφτασαν 4.475 Τούρκοι και στη Λέσβο 3.942. 

Το Κουρμπάν Μπαϊράμ, γνωστό και ως η «Γιορτή της Θυσίας», είναι η δεύτερη σημαντικότερη γιορτή για τους μουσουλμάνους. Κανονικά ο εορτασμός είναι 4ήμερος. Φέτος, όμως, η τουρκική κυβέρνηση, θέλοντας να τονώσει τον εσωτερικό τουρισμό, επιμήκυνε την αργία στις 10 ημέρες.

Οι τοπικοί επιχειρηματίες υπολογίζουν πως οι Τούρκοι ξοδεύουν την ημέρα πάνω από 100 ευρώ το άτομο, ενώ το πιο ενθαρρυντικό είναι πως οι ημέρες διαμονής τους έχουν αυξηθεί από 3ημερα σε διακοπές τουλάχιστον μιας εβδομάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top