Μαζί με τα σχολεία, έρχεται και το bullying: Γονείς και μαθητές τρέμουν τις σχολικές συμμορίες

Οι νταήδες αυξήθηκαν λόγω της κρίσης

Όλο και περισσότερες είναι οι συμμορίες ανηλίκων στα σχολεία τα τελευταία χρόνια, φαινόμενο που οι ειδικοί το αποδίδουν στην οικονομική κρίση. Bullying, ναρκωτικά, κλοπές και ξυλοδαρμοί κάνουν αρκετούς γονείς να φοβούνται για τα παιδιά τους, καθώς στις 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία.

Αμούστακα αγόρια, με ύφος άγριο, σπέρνουν τον φόβο και τον τρόμο στα σχολεία. Είναι μέλη συμμοριών που πολλές φορές κουβαλάνε μαζί τους ακόμη και μαχαίρια και σιδερογροθιές για να απειλούν τους συμμαθητές τους. Γονείς έχουν δει τα παιδιά τους να επιστρέφουν σπίτι άλλοτε φοβισμένα και άλλοτε χτυπημένα από τους ...νταήδες του σχολείου.

Σε λίγες ημέρες θα χτυπήσει το κουδούνι και οι σχολικές αίθουσες θα γεμίσουν και πάλι με παιδιά. Σε λίγες ημέρες, όμως, θα αρχίσει και ο φόβος των γονέων για το πώς θα εξελιχθεί η φετινή σχολική χρονιά. Οι συμμορίες ανηλίκων υπήρχαν πάντα, τα τελευταία χρόνια όμως έχουν αυξηθεί, μας λένε οι ειδικοί, λόγω της κρίσης.

Λίγες μέρες πριν, συμμορία εννέα ανηλίκων έβαλε φωτιά στο 1ο ΕΠΑΛ Ηλιούπολης, ενώ έκανε και κλοπές από σχολεία. Εξαρθρώθηκε από το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας. Οι γονείς αναγκάζονται να κάνουν ...περιπολίες έξω από τα σχολεία των παιδιών τους για να ελέγχουν, όσο μπορούν, την κατάσταση.

Ο κ. Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος του Δ.Σ. της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος, εξηγεί: «Σε σχέση με προηγούμενες περιόδους, υπάρχει μια σχετική έξαρση. Μιλάμε για το bullying, μιλάμε για συμμορίες. Ένα παιδί που βλέπει τον πατέρα του άνεργο, τη μητέρα του άνεργη, δεν μπορεί παρά ορισμένες φορές να εκτραπεί και σε μια τέτοια συμπεριφορά. Το βασικό ζήτημα είναι να υπάρχουν σχολικοί φύλακες, αυτό είναι το κύριο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top