Καύσωνας μετά την κακοκαιρία! Ποιοι θα κάνουν μπάνιο με βροχούλα; Αναλυτική πρόγνωση

Τι είπε ο μετεωρολόγος Μανώλης Ανανδρανιστάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Με τοπικές καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας μας αποχαιρετά ο Αύγουστος. Η κακοκαιρία ξεκίνησε από περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, προκαλώντας προβλήματα στη Θεσσαλονίκη, τα Γρεβενά, την Καστοριά και τη Λάρισα, ενώ η βροχή έφτασε και στην Αθήνα! Το βράδυ της Τετάρτης τα έντονα φαινόμενα επηρέασαν το νότιο Ιόνιο, και τη νότια Πελοπόννησο.

Δείτε επίσης: Άρχισαν τα όργανα! Διακοπές ρεύματος και πτώσεις δέντρων εξαιτίας της κακοκαιρίας

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα! Καταιγίδες,χαλάζι και πολλά προβλήματα: Πλημμύρισαν σπίτια - Αναλυτική πρόγνωση καιρού

Πως θα εξελιχτεί ο καιρός τις επόμενες μέρες 

«Αύριο Πέμπτη η μέρα θα είναι αρκετά καλή, με αραιή συννεφιά, ωστόσο το βοριαδάκι στο Αιγαίο θα παραμείνει ενισχυμένο 6 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες 7 μποφόρ. Έτσι η θερμοκρασία στην Ανατολική Ελλάδα θα είναι χαμηλή 28-30 βαθμούς Κελσίου, αντίθετα στα Δυτικά θα φτάσει τους 33 βαθμούς. Στην Αθήνα θα έχουμε 29-30 βαθμούς κελσίου και στην Θεσσαλονίκη 28 βαθμούς», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o μετεωρολόγος Μανώλης Αναδρανιστάκης.

«Την Παρασκευή θα έχουμε μια μικρή εξασθένιση των ανέμων και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Το Σαββατοκύριακο, θα έχουμε λιακάδα σε όλη τη χώρα, οι βοριάδες εξασθενούν αισθητά 3-4 μποφόρ και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 μποφόρ. Από το απογευματάκι του Σαββάτου και της Κυριακής περιμένουμε τοπικές βροχές να πέσουν στη Βόρεια Ελλάδα, δηλαδή Ήπειρο, Μακεδονία,Θράκη. Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει στην ηπειρωτική Ελλάδα τους 36-37 βαθμούς κελσίου. Στην Αθήνα θα έχουμε 37 βαθμούς κελσίου και στην Θεσσαλονίκη 32. Και την Δευτέρα θα έχουμε ζέστη, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει ξανά την Τρίτη», κατέληξε ο γνωστός μετεωρολόγος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top