Κάτοικος της Ζακύνθου ξεσπά σε κλάματα on camera – «Πάνε τα σπίτια, πάνε τα μαγαζιά μου»

Το νησί του Ιονίου μετρά τις πληγές του μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

Τις πληγές της μετρά η Ζάκυνθος μετά την καταστροφική φωτιά των τελευταίων ημερών. 

Ο κύριος Αντώνης, ο οποίος είδε την περιουσία του να γίνεται στάχτη, λύγισε στην κάμερα.«Τα σπίτια μου,τα μαγαζιά μου, τα καλά μου, τα νοικοκυριά μου καίγονται όλα», είπε με δάκρυα στα μάτια.

Οι κάτοικοι στα χωριά της Βορείου Ζακύνθου πάλεψαν τρεις μέρες για να σώσουν τις περιούσιες τους με ότι μέσο διέθεταν. Άλλοι με κλαδιά, άλλοι με λάστιχα  στις στέγες των σπιτιών τους. Μια κυρία από την απελπισία και την αγωνιά δεν άντεξε όταν είδε τις φλόγες να πλησιάζουν το χωριό της.

Από την αρχή του καλοκαιριού έχουν εκδηλωθεί 80 πυρκαγιές στο νησί που έκαψαν 30.000 στρέμματα. Εκτός από πευκοδάσος, στάχτη έγιναν στάβλοι, αποθήκες, αλλά και καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων Εμπρησμού, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ορισμένες πυρκαγιές οφείλονται σε εμπρησμό.

Δείτε επίσης: Τόσκας : «Σχέδιο εμπρησμού οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο - Κάποιοι θέλουν ξενοδοχεία εκεί που υπάρχουν δάση»

Όλο το βόρειο τμήμα του νησιού έχει καταστραφεί . Στη Ζάκυνθο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς φοβούνται τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στις φλόγες παραδόθηκε για άλλη μια φορά και η Ηλεία. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ανάμεσα στα χωριά Γεράκι και Περιστέρι. Μια γυναίκα πυροσβέστης τραυματίστηκε από πτώση κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης ....

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top