Εργαζόμενοι πριν καν πάρουν το φοιτητικό τους πάσο

Φοιτητές στην Ελλάδα της κρίσης μοιράζονται με το Star τις εμπειρίες τους

Πέρασαν στη σχολή της προτίμησής του κι όμως... από την επόμενη κιόλας ημέρα ψάχνουν για δουλειά. Οι φοιτητές της Ελλάδας της κρίσης μιλούν στο Star για τα όνειρά τους.

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος πέρασε σε σχολή πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στην Τρίπολη. Όπως μας λέει, αν και θα ήθελε πολύ να σπουδάσει στην περιφέρεια, δεν θα τα καταφέρει. Ο λόγος; Τα φοιτητικά έξοδα! «Είναι το οικονομικό στη μέση. Δεν είναι δωρεάν οι σπουδές εκτός Αθήνας. Σπίτι, λογαριασμοί, φαγητό... Είναι πολλά τα έξοδα που έχει ένας φοιτητής».

Ψάχνει στις αγγελίες για δουλειά, ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν να δουλεύει, αλλιώς -όπως μας λέει- δεν... βγαίνει! «Θέλω πολύ να δουλέψω. Να βοηθήσω την οικογένειά μου. Να μην τους ζητάω συνέχεια. Ψάχνω κάτι για φοιτητή, σερβιτόρος, ας πούμε, σε κάποιο καφέ ή μπαράκι».

Ιδανικότερη λύση για τους περισσότερους φοιτητές; Η μερικής απασχόλησης εργασία, για να μπορούν να συνδυάσουν σπουδές και δουλειά. Αυτό σκέφτεται κι ο Κώστας. «Χρειάζομαι οπωσδήποτε μια δουλειά για να βοηθάω το σπίτι και να βγάζω μόνος μου τα έξοδά μου».

Και ο Κώστας πέρασε σε σχολή εκτός Αθηνών. Έχει ήδη αποφασίσει να διεκδικήσει μετεγγραφή στην Αθήνα. Προέρχεται από μονογονεϊκή οικογένεια. Η μητέρα του είναι άρρωστη, η αδερφή του σπουδάζει στην Αθήνα κι εκείνος νιώθει έτοιμος να αναλάβει τα…«βάρη» της οικογένειας. «Χρειάζομαι αυτή τη μεταγραφή. Έχω πολλά κριτήρια. Θεωρούμαι προστάτης της οικογένειας, έχει και η μητέρα μου προβλήματα υγείας, οπότε μπορώ να έρθω Αθήνα. Πρέπει να έρθω! Να βρω και μια δουλειά για να είμαι κοντά στην μητέρα μου και να συνεισφέρω στα έξοδα».

Στην Ελλάδα της κρίσης, οι νέοι, από μαθητές γίνονται απευθείας εργαζόμενοι, πριν καν προλάβουν να εγγραφούν στη σχολή τους!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top