Συγκλονίζει η μητέρα του 19χρονου φοιτητή που σκοτώθηκε έξω από το Πολυτεχνείο στα Χανιά

Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί ένα τροχαίο στη Νέα Μάκρη, τα ξημερώματα του Σαββάτου

Συγκλονίζει η μητέρα του 19χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο έξω από το πολυτεχνείο Χανίων. Η τραγική μητέρα, με επιστολή της, επισημαίνει ότι χρειαζόμαστε οδηγική παιδεία στα σχολεία.

Τα ξημερώματα, ωστόσο, σε ένα ακόμη τροχαίο, έχασε τη ζωή του ένας υπάλληλος καθαριότητας στη Νέα Μάκρη, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας μεθυσμένος νεαρός, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr.

Ήταν περασμένες τρεις τη νύχτα και ο 44χρονος υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου Νέας Μάκρης, μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του  βρίσκονταν  με το απορριμματοφόρο στη λεωφόρο Μαραθώνος. Είχε πιάσει το μεταλλικό κάδο και τον έσπρωχνε προς το αυτοκίνητο, όταν ξαφνικά ακούστηκε ο ανατριχιαστικό ήχος από φρένα αυτοκινήτου.

Ο άτυχος υπάλληλος βρέθηκε ξαφνικά αιμόφυρτος στο δρόμο,  χτυπημένος βαρύτατα από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 20χρονος. Οι συνάδελφοί του τον μετάφεραν αμέσως στο κέντρο υγείας, όμως ήταν ήδη πολύ αργά. Ο 44χρονος υπάλληλος καθαριότητας υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ όπως διαπιστώθηκε από την τροχαία, ο 20χρονος οδηγός ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Κάπως έτσι είχαν χάσει τη ζωή τους και η 20χρονη Στέλλα με τον αγαπημένο της 19χρονο φίλο Γιάννη, έξω από το πολυτεχνείο στα Χανιά. Η μητέρα του άτυχου φοιτητή, παρά τον δυσβάστακτο πόνο από τον άδικο χαμό του παιδιού της, βρήκε τη δύναμη να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσοι της συμπαραστάθηκαν όταν πήγε στην Κρήτη αμέσως μετά το δυστύχημα.

«Δεν θα μιλήσω για τον πόνο που βιώνει μια μάνα χάνοντας τα αγγελούδια της, θα ήθελα να πω ότι η Ελλάδα μας έχει πολιτισμό, έχει αξιοπρέπεια, έχει παιδεία! Από τους απλούς ανθρώπους που βρήκα εκεί σε εσάς όταν κατέβηκα να πάρω το παιδί μου, τον Γιάννη μου! Πόση μεγάλη αγκαλιά βρήκα, Θεέ μου, πάνω στη τόση δυστυχία μου!»

Όπως λέει η μητέρα του Γιάννη, ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή χρειάζεται πάνω από όλα παιδεία που ξεκινάει μέσα από το σχολείο. 

«Η Στέλλα και ο Γιάννης θα θυμίζουν σε κάθε Έλληνα πολίτη ότι χρειαζόμαστε παιδεία στα σχολεία μας, νέο μάθημα οδηγικής συμπεριφοράς, γιατί ο τόπος μας δεν χωράει άλλα θύματα τροχαίων».

Τα αλλεπάλληλα θανατηφόρα δυστυχήματα στα Χανιά έχουν θορυβήσει την τοπική κοινωνία. Ακόμη και οι κάποιοι παραβάτες δείχνουν ευχαριστημένοι που τους εντόπισε η τροχαία.

Η χώρα μας ξεπερνά κατά πολύ τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο τροχαίων ατυχημάτων, αγγίζοντας τους 75 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους, έναντι 50 που είναι στην υπόλοιπη Ευρώπη. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top