Tην τιμωρία των δολοφόνων του παιδιού τους ζητούν οι γονείς του Αφροαμερικανού που ξυλοκοπήθηκε στη Ζάκυνθο

Μίλησαν στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS

Ενάμιση μήνα μετά τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 22χρονου γιου τους έξω από μπαρ στο Λαγανά, οι γονείς του μίλησαν στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Ο Μπακάρι Χέντερσον είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα. Το τηλεφώνημα από την Αμερικανική Πρεσβεία στο σπίτι τους έγινε μέσα στη νύχτα. Ήθελαν να πιστεύουν ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό.

«Σκεφτόμουν ίσως...εντάξει βρέθηκε το πορτοφόλι του. Είναι εκεί και προσπαθεί να φτάσει σε άλλη χώρα Τι συμβαίνει; Έτσι όταν τηλεφώνησαν και ήλπιζα, γιατί είναι αυτό το νυχτερινό τηλεφώνημα... ξέρετε... δεν θέλεις, έτσι απλά ήλπιζα. Προσευχηθήκαμε πριν την καλέσουμε πίσω» περιγράφει ο πατέρας του.

Η μητέρα του άτυχου φοιτητή είπε ότι ο γιος της επέλεξε να έρθει στην Ελλάδα γιατί θεωρούσε ότι ήταν πιο ασφαλής στο εξωτερικό, απ’ ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της αντιμετώπισης που έχουν οι αφροαμερικανοί, ενώ στην ερώτηση της δημοσιογράφου αν ήταν ρατσιστικό το κίνητρο απάντησε:

«Όπως ξεκίνησε μπορεί να μην ήταν σε αυτή την κατεύθυνση. Μπορεί να ξεκίνησε σαν ένα αμερικανικό θέμα και να κατέληξε, ξέρετε, μια μαύρη αμερικανική τραγωδία».

Περιέγραψαν τον Μπακάρι ως ένα παιδί χαρούμενο, με όνειρα, γεμάτο ζωντάνια.

«Φώτιζε το χώρο. Θα χάσω την ανταγωνιστικότητα του. Και όποτε έπαιζαν αθλητικά με καλούσε. Πυγμαχία, οτιδήποτε, ποδόσφαιρο, το αγαπούσε. Και αυτό θα μου λείψει» περιγράφει ο πατέρας του 22χρονου.

Οι γονείς του Μπακάρι έχουν προσλάβει δικηγόρο στην Αθήνα και σκοπεύουν να παραστούν όταν γίνει η δίκη.

«Θέλουμε δικαιοσύνη για τον Μπακάρι. Δικαιοσύνη σημαίνει να πιαστούν όσοι εμπλέκονται, να φυλακισθούν και ελπίζω για πολύ μεγάλο διάστημα» λέει η μητέρα του.

Ο καβγάς στο μπαρ στο Λαγανά είχε ξεκινήσει μετά από παρατήρηση συμπατριώτη της σε νεαρή Σέρβα γιατί φωτογραφιζόταν με τον 22χρονο και τους φίλους του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top