Ζευγάρι Γερμανών δυτών πιάστηκε επ’ αυτοφώρο να αναζητεί αρχαία αντικείμενα στο βυθό των Χανίων

Παρίσταναν τους τουρίστες με σκοπό να συλλέξουν αντικείμενα από ναυάγια των ελληνιστικών και βυζαντινών χρόνων

Επ’ αυτοφώρω πιάστηκε ένα ζευγάρι Γερμανών που πραγματοποιούσε παράνομες υποβρύχιες έρευνες αναζητώντας αρχαία αντικείμενα από ναυάγια στην θαλάσσια περιοχή των Χανίων.

Ένα ζευγάρι που ήρθε στη χώρα μας με ιστιοφόρο παριστάνοντας τους τουρίστες αλλά όπως διαπιστώθηκε οι δυο τους είχαν σκοπό να … οργώσουν τις ελληνικές θάλασσες αναζητώντας ενάλιες αρχαιότητες σε ναυάγια των ελληνιστικών και ρωμαϊκών και Βυζαντινών χρόνων. Οι παράνομες υποβρύχιες έρευνες πήγαιναν εξαιρετικά φέρνοντας στην επιφάνεια ένα μετά το άλλο πολύτιμα τμήματα αρχαίων αντικειμένων.  Μέχρι τη στιγμή που πλεύρισε στο ιστιοφόρο ένα ταχύπλοο σκάφος του λιμενικού.

Ο επρόσωπος Τύπου Λιμενικού Σώματος Ακτοφυλακής Νίκος Λαγκαδιανός δήλωσε χαρακτηριστικά στο Star:   «Στο σημείο έσπευσε άμεσα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος το οποίο εντόπισε το ανωτέρο σκάφος με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες καθώς επίσης και ευρήματα βυζαντινής και ρωμαϊκής περιόδου».

Οι λιμενικοί μετά από σχολαστική έρευνα που πραγματοποίησαν στο μικρό ιστιοφόρο εντόπισαν συνολικά 16 αρχαία αντικείμενα καθώς και ηλεκτρονικό εξοπλισμό όπως υποβρύχια σόναρ με τα οποία οι δύο Γερμανοί εντόπιζαν τα αρχαία ναυάγια. Τα ευρήματα ήταν αρκετά ώστε το ζευγάρι να οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία της αρχαιοκαπηλίας.

Το Λιμενικό συνέλαβε στο Γύθειο άλλα 6 άτομα που όπως διαπιστώθηκε πραγματοποιούσαν καταδύσεις στην περιοχή όπου βρίσκεται το Ρωμαϊκό ναυάγιο στο λιμένα της ανατολικής Μάνης. Κατασχέθηκε καταδυτικός εξοπλισμός καθώς και διάφορα αρχαία αντικείμενα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top