Έρευνα του Star για τα φοιτητικά σπίτια: Που κυμαίνονται οι τιμές στις μεγάλες πόλεις;

Πως η Airbnb επηρεάζει τα ενοίκια που θα πρέπει να πληρώσουν οι φοιτητές

«Κόκκινο» χτυπά η αγωνία για χιλιάδες μαθητές, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία την ανακοίνωση των βάσεων για ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι γονείς τους, που βλέπουν το κόστος της φοιτητικής κατοικίας να ανεβαίνει επικίνδυνα. 

Δείτε επίσης: Αγωνία τέλος για χιλιάδες μαθητές! Ανακοινώνονται οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ-Ποιοι γελάνε και ποιοι κλαίνε

Δείτε επίσης: Απειλητικό e-mail στον Γαβρόγλου – «Βρωμότουρκε, θα σε γ@@@@@@@@»

Με χαρτί και μολύβι στο χέρι... υπολογίζουν τα έξοδα που θα αναλάβουν από τον Σεπτέμβριο. Πολλοί γονείς ψάχνουν για ένα οικονομικό σπίτι στο κέντρο κυρίως των πόλεων, ώστε να μπορούν να παιδιά τους να βρίσκονται κοντά στη σχολή τους. 

Οι τιμές των ενοικίων ανέβηκαν στα ύψη λόγω... Airbnb.Οι ιδιώτες προτιμούν να νοικιάζουν το σπίτι τους σε τουρίστες έναντι 800 ευρώ για παράδειγμα, παρά σε φοιτητές για... 300 ευρώ το μήνα. 

Στην Αθήνα για παράδειγμα, παρατηρείται γενική αύξηση 5%-10% σε σπίτια στο κέντρο της πρωτεύουσας και κυρίως σε περιοχές όπως είναι το Κουκάκι, η Νεάπολη και το Κολωνάκι.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

-Για ένα δυαράκι στου Ζωγράφου δίπλα στην Πανεπιστημιούπολη το ενοίκιο ανέρχεται στα 250-300 ευρώ, ενώ στο Κολωνάκι στα 350-470 ευρώ. 

-Στην Θεσσαλονίκη, μια φοιτητική γκαρσονιέρα ξεκινά από 180 ευρώ και φτάνει ως τα 250 ευρώ περίπου, ενώ στην Πάτρα το δυάρι κυμαίνεται από 200 ευρώ έως και 280 ευρώ μηνιαίως. 

-Στο Μεσολόγγι, το δυαράκι ενοικιάζεται έναντι 180-220 ευρώ, ενώ τέλος, στα Χανιά φτάνει ως και τα 270 ευρώ!

Οι ειδικοί πάντως συμβουλεύουν τους γονείς να κάνουν έρευνα αγοράς προτού καταλήξουν σε κάποιο φοιτητικό σπίτι. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top