Ελληνικοί καταρράκτες που μαγεύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο! BINTEO

Δείτε στο ρεπορτάζ του Star μαγευτικά τοπία που κόβουν την ανάσα

Οι ομορφιές της χώρας μας δεν εξαντλούνται στα νησιά και στις θάλασσες. Οι πανέμορφοι και εντυπωσιακοί ελληνικοί καταρράκτες προσελκύουν κάθε χρόνο τουρίστες από όλον τον κόσμο, οι οποίοι ειδικά τώρα το καλοκαίρι συνδυάζουν τα μπάνια στα κρυστάλλινα νερά των ποταμιών μας με ένα θέαμα που κόβει την ανάσα.

Το Star σας ξεναγεί στους καταρράκτες της Ελλάδας σε ένα σκηνικό που μοιάζει σαν…από παραμύθι!

Έδεσσα

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά… 12  καταρράκτες έχουν χαρίσει στην Έδεσσα το προσωνύμιο της πόλης των νερών. Ο μεγαλύτερος είναι ο καταρράκτης Κάρανος όπου το νερό τρέχει με μία ταχύτητα 6 ως 8 τόνους το δευτερόλεπτο και επίσης πέφτει από ένα ύψος 70 μέτρων. Την περιοχή των καταρρακτών επισκέπτονται περίπου 250 με 300.000 επισκέπτες τον χρόνο.

Οι επισκέπτες που επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές την γραφική πρωτεύουσα του νομού Πέλλας, μπορούν να ακολουθήσουν μια μεγάλη ποικιλία περιπατητικών διαδρομών δίπλα στον ποταμό Εδεσαίο, η αν  είναι αρκετά τολμηροί, να πετάξουν με παραπέντε απολαμβάνοντας από ψηλά ένα μοναδικό υπερθέαμα που τους μένει αξέχαστο.

 

Μεσσηνία

Στην άλλη άκρη της Ελλάδας, στα σύνορα των νομών Μεσσηνίας και Ηλείας, κοντά στην αρχαία Φιγαλεία, η Νέδα, το ποτάμι που πήρε το όνομα του από την ομώνυμη νύμφη, προσφέρει στους λάτρεις των βουνών μαγικές στιγμές δροσιάς κι ένα τοπίο αντάξιο των πιο μεγάλων προσδοκιών τους.

Ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως Δημήτρης Βηλαράς δήλωσε χαρακτηριστικά στο Star: «Έχουμε πολύ κόσμο, το καλοκαίρι πιο πολύ, αλλά και τον χειμώνα.  Από όλο τον πλανήτη έρχονται, βλέπουν τους καταρράκτες, το ποτάμι που είναι μέσα στα βράχια, στα βουνά. Όλο το μέρος αυτό είναι τουριστικό. Οι ξένοι το βλέπουν αυτό στους χάρτες και το επισκέπτονται πολύ συχνά κάθε καλοκαίρι».

Η Νέδα είναι ιδανική για εξτρίμ σπορτς και πολλοί είναι εκείνοι που αποτολμούν ριψοκίνδυνες καταβάσεις με σκοινιά μέσα απ' τους καταράκτες.

 

Προυσσός Ευρυτανίας

Η Μαύρη Σπηλιά στον Προυσσό της Ευρυτανίας καθώς και οι καταράκτες του Δρυμώνα στην Εύβοια είναι δύο ακόμα περιοχές εντυπωσιακής ομορφιάς που αξίζουν τον κόπο για μία θερινή απόδραση με δροσιά και μπανιο, όχι στις πλαζ, αλλά στα ψηλά βουνά της πατρίδας μας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top