Αφιέρωμα στην ελληνική κουζίνα και στα καλύτερα πιάτα που πρέπει να γευτεί κανείς σε δημοφιλείς προορισμούς έκανε η Telegraph, υμνώντας τις παραδοσιακές γεύσεις μας και διαφημίζοντας ελληνικές ταβέρνες που προσφέρουν απίθανο μενού.

Η destination expert της εφημερίδας, κυρία Jane Foster, δεν έμεινε στα κλασσικά δηλαδή στο σουβλάκι, τον μουσακά και το τζατζίκι αλλά περιέλαβε στη λίστα της και πιο «ψαγμένες» επιλογές.

Ας δούμε λοιπόν τι προτείνει η Jane Foster για όσους επισκέπτονται τη χώρα μας και ποια μαγαζιά ξεχώρισε η ίδια:

Ταραμοσαλάτα από την … Ταβέρνα της Κικής στην Μύκονο! 

Κολοκυθοκεφτέδες από το Ταμάμ στα Χανιά

Ντοματοκεφτέδες στης Πηνελόπης (Πύργος) στην Σαντορίνη

Φρέσκο ψάρι στο Βαρούλκο στον Πειραιά

Μουσακά στην Κλιματαριά στην Αθήνα ή στον Κουκούμαβλο (Φηρά) στη Σαντορίνη

Παστιτσάδα στο εστιατόριο Ρεξ στην Κέρκυρα ή στο Etrusco στα Kάτω Κορακιάνα στο ίδιο νησί

Κλέφτικο στο Μετσοβίτικο Σαλόνι ή στο Κουτούκι του Νικόλα στο Μέτσοβο

Χωριάτικη ελληνική σαλάτα στην Καρδαμύλη στην Ταβέρνα της Λέλας-Καρδαμύλη ή στο εστιατόριο  Funky Gourmet στην Aθήνα

Μπουγάτσα στον Μπάντη ή στον Γιάννη στην Θεσσαλονίκη

Λουκουμάδες στο Αιγαίον στην Αθήνα

 

Πηγή: Telegraph
Tags: