Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο κατηγορούμενος για απόπειρα εμπρησμού στην Πάρνηθα

Συνελήφθη ακόμα ένας κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση και κατ' εξακολούθηση

Μετά την απολογία του σήμερα, Δευτέρα, στην ανακρίτρια, ο κατηγορούμενος για απόπειρα εμπρησμού που συνελήφθη στις 15 Αυγούστου στην Πάρνηθα, αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους την απαγόρευση εξόδου του από την χώρα και να παρουσιάζεται  κάθε 15 του μηνός στο αστυνομικό τμήμα. Μέσα στο αυτοκίνητο του αλλά και στο σπίτι του, που ερευνήθηκε, είχε δεκάδες κεράκια ρεσώ και αναπτήρες, καπνογόνες αντικουνουπικές σπείρες και πολλά άλλα αντικείμενα, που θα μπορούσαν, σύμφωνα με την δικογραφία, να χρησιμοποιηθούν ως εμπρηστικοί μηχανισμοί.

Ο δικηγόρος του, κ. Εμμανουήλ Αληγιζάκης, τόνισε ότι «τα ευρήματα αποτελούν αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Αν τα δείτε, οι ταμπλέτες οι αντικουνουπικές και τα φιδάκια δεν μπορούν να σταθούν για ένα τόσο σημαντικό θέμα».

 Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος  είπε στην Ανακρίτρια ότι κάνει συχνά περιπάτους με τον σκύλο του στη φύση. Σέβεται και αγαπά το δάσος. Την ώρα που τον συνέλαβαν δεν είχε επάνω του τίποτα. Ό,τι βρέθηκε ήταν στο αυτοκίνητο κι ότι δεν έχει σχέση με τις αποδιδόμενες κατηγορίες.

«Ο εντολέας μου εξ αρχής έχει αρνηθεί τις κατηγορίες. Τα στοιχεία της δικογραφίας δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν  τις βαρύτατες κατηγορίες που του αποδίδονται» προσθέτει ο κ. Αληγιζάκης. «Αυτό αναγνώρισε και η κυρία ανακρίτρια και η κυρία εισαγγελέας, για αυτό το λόγο έχει αφεθεί αυτή τη στιγμή ελεύθερος και αναμένουμε από δω και πέρα την εξέλιξη της υποθέσεως».

Στην Πρέβεζα, Ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνέλαβαν χθες, Κυριακή, έναν Έλληνα 33 ετών, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τον οποίο κατηγορούν ότι προκάλεσε πυρκαγιά από πρόθεση και κατ' εξακολούθηση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην περιοχή Σούσαλη Κρυοπηγής στο Ζάλογγο Πρέβεζας, στις 7 και 19  Αυγούστου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top