Οικογενειακή τραγωδία στο Ρέθυμνο: Νέες πληροφορίες για τους δυο γονείς που έχασαν την ζωή τους!

Δείτε το βίντεο

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η οικογενειακή τραγωδία στο Ρέθυμνο, με τους δύο γονείς που πνίγηκαν για να σώσουν τα παιδιά τους. Αυτόπτης μάρτυρας μιλά στο STAR και υπογραμμίζει ότι τα παιδιά δεν βρίσκονταν μέσα στη θάλασσα, αλλά έπαιζαν στην ακτή, όταν το κύμα τα παρέσυρε.

Ο Δημήτρης Ζαγγελίδης βρέθηκε τυχαία την ημέρα της Παναγίας στην παραλία του Γεροποτάμου. Από την πρώτη στιγμή έπεσε στη θάλασσα για να βοηθήσει τους δύο γονείς να σώσουν τα παιδιά τους. Έμελλε όμως να είναι ο άνθρωπος που ανέσυρε νεκρή στην ακτή την μητέρα, την άτυχη Κατερίνα Καναβάκη.

«Αναίσθητη ναι, εκείνη την ώρα που την έβγαζα εγώ έξω τη γυναίκα , ήδη έβγαζε αφρούς απ' το στόμα και ήταν μπλε τα χείλη της, είχε χλομιάσει παντελώς δεν κυκλοφορούσε αίμα πάνω της και για αυτό έκανα όσο πιο γρήγορά μπορούσα μήπως με μια τεχνητή και με μαλάξεις ενεργοποιηθεί πάλι αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα».

Είδε τα παιδιά να παίζουν έξω απ΄ τη θάλασσα όταν το κύμα τα παρέσυρε. Ο ίδιος είναι δύτης και όπως μας εξηγεί η παραλία αυτή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, με δίνες και υπόγεια ρεύματα, ακατάλληλη για ανθρώπους που δεν ξέρουν καλό κολύμπι, πόσο μάλλον για τους δύο γονείς που δεν ήξεραν καθόλου μπάνιο

«Όταν μπήκα εγώ τα ρεύματα ήταν πολύ δυνατά όταν περπατάς στα 2 -3 βήματα πηγαίνει γύρω στα 2,5 με 3 μέτρα βάθος. Το ανάχωμα για να βγεις στην παραλία είναι στο 1 μέτρο. Τα παιδάκια έπαιζαν έξω και ήρθε το βουβό το κύμα που λέμε. Αυτό που δεν αφρίζει , σαν το τσουνάμι , αρπάζει πετσέτες ότι βρει και μπαίνει μέσα. Αυτό έγινε και πήρε και τα παιδάκια μέσα».

Από θαύμα επισημαίνει δεν πνίγηκαν και άλλοι αφού στην παραλία δεν υπάρχει ούτε ναυαγοσώστης.

«Κινδύνεψαν να πνιγούνε και αυτοί που μπήκαν να τους σώσουνε διότι δεν υπήρχε ένα μέσον, ένα σωσίβιο ένα σχοινί σε αυτή την παραλία , αν υπήρχαν. Όταν βγήκα έξω ξερναγα το νερό που είχα πιει , ένα κουβά νερό ήπια».

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να τοποθετηθεί αμέσως ναυαγοσώστης στην παραλία του Γεροποτάμου ώστε να μην θρηνήσουμε αλλά θύματα στο μέλλον 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top