Ελεύθερος αφέθηκε από την δικαιοσύνη, ο επιχειρηματίας από την Αγριά Βόλου, ο οποίος φέρεται να απείλησε ερφοριακούς με όπλο, μετά από έλεγχο που έκαναν στην επιχείρηση του (ένα ζαχαροπλαστείο).

Όπως σας ενημερώσαμε, μετά από την καταγγελία των τριών εφοριακών ότι ο επιχειρηματίας πυροβόλησε στον αέρα κατά την απομάκρυνση τους, η αστυνομία τον συνέλαβε ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν μεταξύ άλλων σπαθιά, καραμπίνα, φυσίγγια και όπλα.

Έπειτα όμως από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης το οποίο έγινε δεκτό αρχικά από τον εισαγγελέα και κατόπιν από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, αναβλήθηκε η δίκη για την Πέμπτη 31 Αυγούστου προκειμένου έως τότε να διενεργηθεί η απαραίτητη βαλλιστική εξέταση στα όπλα που κατασχέθηκαν από την αστυνομία και να προσκομιστεί η έκθεση της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Σκοπός είναι να διαπιστωθεί εάν χρησιμοποιήθηκε κάποιο από τα όπλα για να τεκμηριωθεί η κατηγορία της παράνομης οπλοχρησίας. Οι άλλες κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας είναι απειλή κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη οπλοφορία.

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΙΔΙΟΣ-«ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΜΑΘΑ-ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΤΑΡΑΞΕΙ!»

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε πιει και ήταν θυμωμένος, διότι, όπως υποστήριξε η επιχείρησή του έχει στοχοποιηθεί.

Σε ότι αφορά την κατηγορία ότι πυροβόλησε κατά των εφοριακών ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι ουδέποτε τους απείλησε παρά μόνο πήρε το σπαθί που ήταν πάνω στο ψυγείο και το χτύπησε στην ταμπέλα που υπάρχει έξω από το κατάστημα.

Όπως είπε, πέρα από τα όπλα για τα οποία είχε άδεια, τα υπόλοιπα ήταν κειμήλια του παππού του. Σε ότι αφορά το ποσό των 350.000 ευρώ που βρέθηκε σε πλυντήριο στο σπίτι του, ισχυρίστηκε είναι οι οικονομίες μιας ζωής ολόκληρης της οικογένειας ενώ ένα μέρος περίπου 140.000 ευρώ ήταν του πατέρα του. Τα χρήματα αυτά τα είχε αποσύρει από τις τράπεζες λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης κ. Βασίλη Τζιώρα, τα χρήματα αυτά είναι νόμιμα και φορολογημένα, κάτι που θα αποδειχθεί και από τα οικονομικά στοιχεία και τις φορολογικές δηλώσεις που θα προσκομιστούν από τον λογιστή του επιχειρηματία.

 

Tags: