O Γολγοθάς των πυροσβεστών που τους κατέβασαν από το πλοίο στην Κεφαλονιά

Τι λένε ο πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ και ο αντιπρόεδρος Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η καταγγελία της Ομοσπονδίας πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών ότι κατέβασαν από το πλοίο στην Κεφαλονιά συναδέλφους τους οι οποίοι συμμετείχαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο νησί γιατί δεν υπήρχε σύμβαση. Από την πλευρά της η εταιρεία απαντά ότι κατά το παρελθόν έχει μεταφέρει πολλές φορές πυροσβέστες και οχήματα και ότι οι συγκεκριμένοι δεν υπήρχαν σε καμία κατάσταση αποχώρησης από το νησί.

Το απίστευτο περιστατικό έγινε χθες στην  Κεφαλονιά. Ομάδα πυροσβεστών που μόλις είχε αποδεσμευτεί από την πυρκαγιά της Κεφαλονιάς επιχείρησε να περάσει στην Κυλλήνη με το πλοίο των 12. Σύμφωνα με την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών τους κατέβασαν από το πλοίο.

«Τους είπε ότι εμείς δεν έχουμε κάνει κάποια σύμβαση, από εκεί ξεκίνησε ο Γολγοθάς. Όταν πηγαίνεις σε συμβάν, δεν έχεις πάνω σου ούτε λεφτά, ούτε φαγητό, ούτε νερό… κατάκοποι, κουρασμένοι» δήλωσε ο β’ αντιπρόεδρος Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π., Βασίλης Κεκής.

Από την πλευρά της η πλοιοκτήτρια εταιρεία αναφέρει ότι δεν είχε καμία ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία και ότι οι συγκεκριμένοι πυροσβέστες δεν ανήκαν σε καμία κατάσταση επιβίβασης προς αποχώρηση από το νησί.

Τελικά οι πυροσβέστες έφυγαν στις τρεις το απόγευμα με το πλοίο άλλης εταιρείας. Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μόνιμοι και εποχικοί πυροσβέστες οι οποίοι μετακινούνται σε όλη την Ελλάδα είναι η κόπωση.

«Δεν μας έχουν δώσει ακόμα κράνη, μπότες, δόθηκαν στολές μετά από 10 χρόνια» είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ, Δημήτρης Σταθόπουλος.

Τα προβλήματα δεν πτοούν τους πυροσβέστες. Θα συνεχίσουν όπως λένε, με φιλότιμο, τη δουλειά τους.

Οι πυροσβέστες έχουν οριοθετήσει τη φωτιά στην περιοχή Καραβάδος της Κεφαλονιά, ενώ στο χωριό Αλειμματάς προσπαθούν να σβήσουν τις μικροεστίες που υπάρχουν σε χαράδρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top