Στην αγκαλιά του «Χαμόγελου» βρίσκεται από την πρώτη στιγμή το αγοράκι 2,5 ετών που εντοπίστηκε να περιπλανάται μόνο του στη Λάρισα, στον περιβάλλοντα χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλείου Λάρισας.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, οι φωτογραφίες του ανήλικου αγοριού δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από σχετικά διάταξη της εισαγγελίας πρωτοδικών Λάρισας, καθώς αναζητούνται οι γονείς και οι συγγενείς του.

«“Το Χαμόγελο του Παιδιού”» αναφορικά με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του αγοριού 2,5 ετών που βρέθηκε να περιπλανάται μόνο του στις 5 Ιουλίου 2017 στην περιοχή της Λάρισας, ενημερώνει ότι το παιδί βρίσκεται υπό την προστασία και τη φροντίδα του οργανισμού από τις πρώτες ώρες του εντοπισμού του. Παράλληλα έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας SIRENE από το Τμήμα Αναζητήσεων και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας προκειμένου να εντοπιστούν οι γονείς και οι συγγενείς του.  Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 που λειτουργεί 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο από "Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Η επικοινωνία θα είναι εμπιστευτική και ανώνυμη. Επίσης μπορείτε να καλέσετε και στο Τμήμα Αναζητήσεων στο 210-6476289».

Να αναφέρουμε τέλος, πως η  συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας δύο (2) μηνών, κρίνεται απολύτως αναγκαία, επειδή η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης, η διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του ανήλικου αγοριού καθώς και των βιολογικών γονέων του και ο εντοπισμός αυτών ή άλλων πλησιέστερων συγγενών του είναι άλλως αδύνατη ή ουσιωδώς δυσχερής.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410 - 683171 και 2410 – 683184 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Tags: