"Παραδομένος" στις φλόγες ο Βαρνάβας-Στάχτη έγινε ο Κάλαμος! Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες-Πρώτη ανάρτηση: 14-08-2017 11:05

Καίγεται ο Βαρνάβας

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο τρίγωνο Κάλαμος, Βαρνάβας και Γραμματικό, στην ανατολική Αττική.


Το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς εντοπίζεται από τα ξημερώματα κοντά στους οικισμούς Βαρνάβας και Σέσι Γραμματικού, όπου απειλούνται σπίτια. Το μέγεθος του μετώπου δυσκολεύει τις προσπάθειες κατάσβεσης. 

Σύμφωνα με τη νεότερη εξέλιξη η φωτιά κατευθύνεται προς την παραλία του Βαρνάβα.


 

Από το πρωί επιχειρούν 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο ενώ θα επιχειρήσουν άλλα δυο ελικόπτερα. Από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 68 οχήματα, άλλα 15 οχήματα εθελοντικά, 58 άτομα πεζοπόρα τμήματα, 13 οχήματα των δήμων και της περιφέρειας, 6 οχήματα της ΕΥΔΑΠ και τρία μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα.

Σημειώνεται ότι αρκετά οχήματα έχουν έρθει από την επαρχία ενώ πιθανόν θα έρθουν και άλλες ενισχύσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Για κίνδυνο εξάντλησης του νερού μέσα στις επόμενες ώρες έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ η κοινοτάρχης Βαρνάβα Χαραλαμπία Ασημακοπούλου, κάνοντας έκκληση για αποστολή υδροφόρων.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαραθώνα, Αδάμ Μεγαπάνος, η πυρκαγιά έχει μέτωπο 25 χιλιομέτρων, εξακολουθεί και είναι ανεξέλεγκτη και μαίνεται σε περιοχή δύσβατη, με πολύ πυκνό δάσος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο είναι σ΄ εξέλιξη η εκκένωση δυο στρατοπέδων στην περιοχή τόσο από το προσωπικό τους όσο και από τα πυρομαχικά που είναι αποθηκευμένα καθώς και δυο κατασκηνώσεων.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχει ο δήμος Μαραθώνα, με όλα τα οχήματα που διαθέτει (υδροφόρες ,εκσκαπτικά κ.α).

Την ίδια ώρα, το πύρινο μέτωπο στον Κάλαμο είναι πλέον σε ύφεση, ωστόσο από χθες οι φλόγες έχουν κάψει χιλιάδες στρέμματα, ενώ έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές σε περισσότερες από 20 οικίες.

Διακοπή κυκλοφορίας στην είσοδο Καπανδριτίου και στον κεντρικό δρόμο του Βαρνάβα

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην είσοδο Καπανδριτίου και στον κεντρικό δρόμο του Βαρνάβα στο ρεύμα προς παραλία λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη από χθες το απόγευμα στην περιοχή.

Επίσης όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη διασταύρωση της λεωφόρου Μαρκοπούλου με την οδό Αγίων Αποστόλων όπου είχε διακοπεί χθες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top