Στις φλόγες Ζάκυνθος και Κάλαμος! Αναλυτική πρόγνωση του καιρού-Πότε θα κοπάσουν οι άνεμοι

Ο μετεωρολόγος, Μανώλης Αναδρανιστάκης στο STAR

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 16.00 το απόγευμα της Κυριακής στον Κάλαμο, ενώ οι φλόγες έχουν προξενήσει σοβαρές ζημιές σε σπίτια που είναι διάσπαρτα στην περιοχή, η οποία αποτελείται κυρίως από πυκνό αναδασωμένο δάσος.

Από την άλλη πλευρά, σε "λερναία ύδρα" εξελίσσεται το πύρινο μέτωπο στην Ζάκυνθο, καθώς παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών, ξεπηδούν συνέχεια νέες φωτιές.

Όπως καταλαβαίνετε, η νύχτα θα είναι δύσκολη τόσο στον Κάλαμο όσο και στην Ζάκυνθο. Ο μετεωρολόγος, Μανώλης Αναδρανιστάκης φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο του Star και έκανε αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό.

Ξεκινώντας από την Ζάκυνθο ανέφερε: «Η νύχτα θα είμαι δύσκολη γιατι έχουμε βορειοδυτικούς ανέμους αρκετά ενισχυμένους 5 και τοπικά 6 μποφόρ και όπως όλα δείχνουν αυτή η κατάσταση θα…διατηρηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Μικρή πτώση των ανέμων στο Ιόνιο και στη Ζάκυνθο θα έχουμε αύριο, αλλά και πάλι θα έχουμε ένα βορειοδυτικό ρεύμα των 4-5 μποφόρ».

Σε ότι αφορά τον Κάλαμο δήλωσε: «Εκεί ευτυχώς τα πράγματα είναι καλύτερα. Οι άνεμοι είναι βόρειοι αλλά γενικά ασθενείς και οι άνεμοι δεν ξεπερνούν τα 3 με 4  μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι άνεμοι θα εξασθενίσουν λίγο ακόμα, αλλά το πρωί οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί  γύρω στα 4 τελικά μποφόρ»

Δείτε το βίντεο…

 


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top