Σε εξέλιξη είναι το μεγαλύτερο κύμα φυγής των εκδρομέων του Αυγούστου τις τελευταίες ώρες.

Η κίνηση, όπως σας έχουμε ενημερώσει από το star.gr, είναι ιδιαίτερα αυξημένη από το πρωί σε λιμάνια και αεροδρόμια, ενώ και στις εθνικές οδούς γίνεται… της εξόδου!

Διαβάστε επίσης: Από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών: Φεύγουν κατά χιλιάδες οι εκδρομείς!

Σε αρκετά κομμάτια του εθνικού δικτύου της χώρας τα αυτοκίνητα πηγαίνουν «σημειωτόν» καθώς ο όγκος των οχημάτων είναι πάρα πολύ μεγάλος!

Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες του star.gr από την Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας υπάρχει τρομερή κίνηση με αποτέλεσμα οι ταχύτητες να είναι απελπιστικά χαμηλές σε ορισμένα σημεία!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση, από νωρίς το πρωί, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών. Πρόκειται για το τελευταίο και μεγαλύτερο κύμα των εκδρομέων, που αφήνουν την πόλη για να πάρουν μία ανάσα δροσιάς στις παραλίες της Χαλκιδικής.

Υπενθυμίζεται ότι ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου και για την ασφαλέστερη έξοδο των εκδρομέων, η τροχαία απαγορεύει την κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στις εθνικές οδούς.

Διαβάστε επίσης: Γκάζι στους ελέγχους πατά η τροχαία

Η Τροχαία, πάντως, εφιστά την προσοχή στους οδηγούς καλώντας τους πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους να ελέγχουν το όχημά τους, να οδηγούν ξεκούραστοι και φορώντας πάντα ζώνες ασφαλείας ή κράνη. 

Διαβάστε επίσης: Προσοχή στο δρόμο: «Παγίδα» για πεζούς και οδηγούς η άδεια Αθήνα! Το μήνυμα του διοικητή της Τροχαίας Αττικής

 

Ρεπορτάζ: Στέλλα Αθανασάκη

Επιμέλεια: Πέτρος Κατσαβριάς