Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και καύσωνας μέχρι το Σάββατο - Αναλυτική πρόγνωση

Τι είπε ο μετεωρολόγος Μανώλης Αναδρανιστάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

Τα μελτέμια επέστρεψαν…δριμύτερα κυρίως σε νησιωτικές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη στην  Εύβοια, στην Κάρυστο, τις Κυκλάδες και το Ρέθυμνο έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Στην Αττική οδό και στις Εθνικές οδούς οι φωτεινές επιγραφές προειδοποιούσαν για μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς λόγω των ισχυρών ανέμων.  Οι άνεμοι ήταν τόσο δυνατοί που παρέσυραν αντικείμενα ακόμη και πάνω στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.  

Μπορεί να δρόσισε κυρίως στην Αττική, στη Δυτική Ελλάδα όμως το θερμόμετρο κόλλησε στους σαράντα βαθμούς Κελσίου: Πύργος, Άρτα, Ιθάκη και  Αγρίνιο ψήθηκαν και την Τετάρτη. Το παράδοξο είναι ότι στο Αγρίνιο, παρά την υψηλή θερμοκρασία, έριξε την Τρίτη το απόγευμα καταιγίδα.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες:

 

Το επόμενο διήμερο δε θα έχουμε σημαντικές αλλαγές στον καιρό: Θα έχουμε και πάλι μελτέμι 5-6 μποφόρ κυρίως στην Ανατολική Ελλάδα. Πιο αναλυτικά, στην Ανατολική-Ηπειρωτική Ελλάδα η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς, ενώ  στη Βόρεια Ελλάδα θα ανέβει έως και 38. Στη Δυτική Ελλάδα και το  Ιόνιο θα συνεχιστεί η ζέστη με τη θερμοκρασία να φτάνει έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  36 έως και 37 βαθμούς  και ως 36 στη  Θεσ/κη.

Το Σάββατο θα αρχίσει να αλλάζει ο καιρός. Συγκεκριμένα η θερμοκρασία θα πέσει στη Δυτική Ελλάδα, ενώ στην Ανατολική θα ανέβει έως και τους  40 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχουμε ζέστη με τη θερμοκρασία στους 38-39 βαθμούς και 37 στη Θεσ/κη.

Από την Κυριακή θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα και γενικά αναμένεται ο καύσωνας να φτάσει στο τέλος του.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top