Tρίτη φωτιά μέσα σε μια βδομάδα στο άλσος Βεΐκου

Δείτε το ρεπορτάζ του STAR

Στις φλόγες τυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης το άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι. Είναι η τρίτη φωτιά που μπαίνει σε λίγες ημέρες και ο δήμαρχος, Γιώργος Μαρκόπουλος, μιλάει ξεκάθαρα για εμπρησμό. Η αστυνομία συνέλαβε ήδη ένα άτομο ως ύποπτο.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκούμα, οι κάτοικοι είδαν για μια ακόμη φορά μέσα σε λίγες  ημέρες την φωτιά να απειλεί τα σπίτια τους.

Όπως μάλιστα βλέπετε στις αποκλειστικές εικόνες που εξασφάλισε  το STAR από τα πρώτα λεπτά της πυρκαγιάς  το μέτωπο είναι ιδιαίτερα μεγάλο και όσο περνούσε η ώρα τόσο πλησίαζε προς την δασική έκταση του άλσους Βεΐκου. Ο κίνδυνος να ξεφύγει από κάθε έλεγχο ήταν ορατός.

Η πυροσβεστική κινητοποιήθηκε αμέσως με 20 άτομα και 7 οχήματα. Όταν έφτασαν στο σημείο συνάντησαν μια κόλαση.

Τα πεταμένα ελαστικά των αυτοκινήτων δυνάμωναν την φωτιά συνέχεια. Η μάχη συνεχίστηκε για πολλές ώρες μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο. Μέχρι που έπεσε  το πρώτο φως της ημέρας για να φανούν τα ύποπτα σημάδια που παραπέμπουν σε εμπρησμό.

Μόλις την προηγούμενη βδομάδα πίσω από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Γαλάτσι οι φλόγες έφτασαν κοντά στα σπίτια.

Οι κάτοικοι έχουν  φτάσει στα όριά τους και ζητούν να παρθούν άμεσα μέτρα.

Στην περιοχή  υπάρχει πλέον φύλαξη  και τις νυχτερινές ώρες καθώς είναι  έντονος ο φόβος ότι οι εμπρηστές θα δράσουν και πάλι.

Την ίδια ώρα, για σχέδιο εμπρησμού των περι-αστικών δασών κάνουν λόγο στελέχη της πυροσβεστικής μετά τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο Άλσος Βεΐκου και στο Τατόι

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top