Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στα μέτωπα της πυρκαγιάς, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για  τρίτη συνεχή ημέρα,  στα Κύθηρα, χωρίς όμως οι πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να  την θέσουν υπό έλεγχο.

Αυτήν ώρα δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ επιχειρούν84 πυροσβέστες με 30 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων, με την αρωγή εναέριων μέσων, που είναι 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται και νέα ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων με 32 πυροσβέστες και 8 οχήματα.

Στο νησί βρίσκεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να μπορέσουμε να οριοθετήσουμε την μεγάλη πυρκαγιά. Είναι πολύ δύσκολη η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, επειδή πρόκειται για μια πυρκαγιά με ιδιαιτερότητες, λόγω της συνεχούς εναλλαγής κατεύθυνσης των ανέμων, αλλά και της πυκνής καύσιμης ύλης» δήλωσε επίσης στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης.

 

Tags: